cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017: „Remek támadójáték”

2017. július 16. 22:17

Látványos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar válogatott, a Japán elleni mérkőzés után Bíró Attila a támadójátékról és a javítandó elemekről is beszélt.

Első meccsnek tökéletes volt a Japánnal szembeni találkozó, hiszen a lányok gyakorolhattak, magabiztos és önbizalom-növelő sikert arathattak.

„A támadójáték jól ment, ezt mutatja a húsz lőtt gól is, s egy emberelőnnyel tudtuk lehozni a meccset, így az emberfórokat kevésbé tudtuk gyakorolni – mondta Bíró Attila, aki azért az egy kapott emberelőnynél többre számított, még ha így is megoldotta a csapatot a feladatot. – A hat a hat elleni és az emberhátrányos védekezésen is lehet még javítani. Teljesen mindegy, hogy a francia, vagy a holland válogatott az ellenfél, több támadást kell kivédekezni, blokkolni, vagy a kapusokat többet hozzátenni. Ez a japán csapat másnak nem fog tizenegy gólt lőni – maximum később az alsóházban –, viszont húszat sem lőnek majd sokat nekik. Picit sok a tizenegy kapott gól, brazil futballra hasonlított a meccs, sok gólt lőttünk és sokat is kaptunk.”

A túloldalon is volt ok az elégedettségre, Kato Hideo látott is pozitívumokat a játékukban: „A végeredmény ellenére elégedett vagyok csapatom játékával, nagyot küzdöttek a lányok, és végig úszták a meccset. Figyelembe kell venni, hogy három játékosom még csak másodéves egyetemista, így kellett a nyitó meccsen helytállnunk a házigazda magyar válogatott ellen. A következő találkozón, a hollandok ellen hasonló találkozóra számítok.”
 
17. FINA Világbajnokság, vízilabda, nők
C-csoport, 1. forduló

JAPÁN-MAGYARORSZÁG 11-20 (1-4, 3-8, 2-5, 5-3) 
Vezette:
 Rotsart (amerikai), Severo (olasz)

JAPÁN: Aoki - Sakanoue, Yamamoto 4, Inaba 1, Noro, Tokumoto, Suzuki. Csere: Arima 4, Kazama 1, Magariyama, Niizawa, Hosoya. Szövetségi kapitány: Hideo Katho

MAGYARORSZÁG: Gangl - Czigány 1, Szücs G., Keszthelyi 4, Bujka 5, Csabai, Szilágyi 2. Csere: Antal 2, Gurisatti 2, Takács O., Illés, Tóth I. 4, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila


(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
nok noi valogatott magyarorszag japan biro attila