cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

VB 2017, 1. NAP: MINDEN EGY HELYEN - ÉLŐ HÍRFOLYAM!

2017. július 16. 8:45

A 17. FINA Világbajnokság vízilabda küzdelmeinek első napján történtek egy helyen - így semmiről sem maradhatnak le. Már az első meccsen, reggel fél 10-kor az olasz-kanadai partira hozzávetőleg 1500 szurkoló érkezett! A nézőszám végig nagyon magas volt, a csúcspontot természetesen a mieink japánok elleni meccsén (20–11) érte el, amikor kis híján megtelt az uszoda.

2017. július 16., vasárnap

8:45
A világbajnokság teljes eredménysorát itt találja: http://waterpolo.hu/hir/7410/vb-2017--az-eredmenyek---elo/hun
 
9:00
A világbajnokságon a vízilabdatorna első napja, amelyen a női válogatottak ugranak a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 50-es medencéjébe. A mieink 20:10-től játszanak Japán ellen - kezdésnek fogadják szeretettel szubjektív felvezető írásunkat, amelyből kiderül, minden szempontból nagyon egyben van a társaság: http://waterpolo.hu/hir/7407/vb-2017--mosolyogva--elore/hun

9:10
Bíró Attila szövetségi kapitány úgy véli, a csapat készen áll a világbajnokságra, a szakember kiegyensúlyozott meccsekre számít, amelyeken sok múlik majd a mentális állapoton. A kapitánnyal készített interjúnkat itt olvashatják.
 
9:34
A világbajnokság első gólját Emma Wright (Kanada) szerezte ötméteresből.

9:59
A nagyszünetben 3–2-re vezet Olaszország a Kanada elleni rangadón.

10:32
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Az olimpiai ezüstérmes Olaszországé az első győzelem: Fabio Conti csapata az első negyedet elveszítette Kanada ellen, ám utána beindult, zsinórban lőtte a gólokat, miközben hátul stabil volt, Giulia Gorlero remek védett. A vége 10–4 lett – a meccset az A-csoportban rendezték.

10:44
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Az első sikerünk a vízilabdatornán! Gianni Lonzi, a FINA pólós nagyura is elégedetten nyugtázta, hogy az első meccsre, reggel fél 10-re egy olasz-kanadai meccsre Magyarországon ilyen sokan, hozzávetőleg 1500-an ültek a lelátókra. Hiába, nálunk tényleg imádják a vízilabdát!

11:06
Az olasz-kanadai rangadó után a két szövetségi kapitány így nyilatkozott a vb hivatalos oldalán:
Fabio Conti (Olaszország): „Ez a meccs tényleg nagyon jól sikerült, ugyanis amikor egy tornát jó nyitánnyal indítasz, az mindig a legjobbak reményekkel jogosít fel. Megtanultuk, hogy meccsről meccsre kell játszani, tehát minden meccs valójában egy vb-döntő.”
Teocharis Pavlidis (Kanada): „Csalódott vagyok, voltak nehézségeink a mérkőzés második felében. Olyan gólokat kaptunk, amiket nem szoktunk, amelyeket el lehetett volna kerülni. Ezért vagyok csalódott. Megadtuk az olaszoknak a lehetőséget egy könnyed győzelemre, és ők ezzel éltek is. A következő meccsen jobbak leszünk."

11:50
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Az A-csoport másik meccsén Kína 11–4-re vert Brazíliát.

12:10
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Az első magyar a pódiumon: az Új-Zéland–Spanyolország mérkőzésen a riói férfidöntőt is vezető Molnár Péter az egyik játékvezető.

13:11
A spanyolok is igazolták erejüket: a B-csoport nyitányán 10–2-re győzték le Új-Zéland válogatottját.

13:18
torta1.jpgJó ebédhez szól a torta, avagy a szokásos, világverseny előtti, társakat meglepő Bujka Barbara-torta szinte megszólal. Íme, a csapat és a stáb! Ne feledjük, 20:10-től az első meccs, méghozzá Japán ellen.
 
13:30
Az ausztrálok ellen hangol férfiválogatott, Hárai Balázs örül a sok nézőnek és várja már a rajtot, itt olvashat erről.

14:31
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A címvédő is bemutatkozott: Egyesült Államok–Dél-Afrika 24–2. Ezzel a meccsel zárult a délelőtti program.

15:54
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Megérkezett az MTVA női találkozókon tevékenykedő egyik szakkommentátora, Rédei Kata is a helyszínre. Világbajnokunk japánok elleni meccs ide vagy oda, bevallottan izgul a csapatért: „Komolyan mondom, remegnek kezeim-lábaim, ilyet játékos koromban éreztem utoljára. Beszéltem a lányokkal, mondták, hogy kellemetlen ellenfél vár rájuk. Bele is néztem már Japán edzésébe, érdekes dolgokat láttam…” Persze a felvetésre, hogy „Nyerünk!”, a tőle megszokott lazasággal vágta rá: „Nem csak ma, minden meccsen!” Ámen.
 
17:20
judoggy.jpg A magyar judósok is szurkolnak a vizes vb-n szereplő honfitársaikank, sőt videóval is kedveskedtek nekik, amit a facebook-oldalunkon lehet megnézni.
 
17:35
Beszámoltunk már róla, hogy a világbajnokság előtt a tekintélyes amerikai hírcsatorna, a CNN is forgatott a férfiválogatottnál. A riportban Märcz Tamás szövetségi kapitány mellet Decker Ádám és a korábban az Egyesült Államokban tanuló Erdélyi Balázs is fontos szerepet kap. A CNN (angol nyelvű) összeállítását ezen a linken találják.

18:32
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Tombolt a harmadik negyed közepén a lelátó: gólt lőttek a franciák… No, igen, Hollandia akkor már 13-nál járt… Egyszóval két csoportellenfelünk között a vártnál is nagyobb volt a különbség. A meccset végül a hollandok 17–2-re nyerték meg. Érdekesség, három olyan játékos is a vízben volt, aki a következő szezonban a magyar bajnokságban folytatja: Laura Aarts (holland) és Geraldine Mahieu (francia) a Dunaújvárosban, míg Vivian Sevenich (holland) az UVSE-ben játszik majd.

18:50
4Y3A0297.JPGMegérkeztek a japánok! Esti ellenfelünk felült a lelátóra. A kérdésre, hogy mire számítanak a magyarok ellen, egyöntetűen válaszoltak: „Jó hangulatú meccsre.” Meglesz, mondtuk nekik…

18:53
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Már a mieink is a helyszínen, ahol egyre többen vannak, és az ausztrál-kazah meccsen gyakorolják a „Ria, Ria, Hungária!” buzdítást. Cserébe egy kép az új dresszről Gurisatti Gréta, Illés Anna és Szilágyi Dorottya „tolmácsolásában”.

19:51
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A D-csoportban Ausztrália is hozta a kötelezőt: Kazahsztánt 16–4-re győzte le. Ezen is mérkőzésen is láthattunk egy olyan játékost, aki a következő szezonban a magyar bajnokságban szerepel: a kazah Anastassiya Mirshina (11) a Szentesben folytatja pályafutását.

20:01
… és akkor vonulnak be a Magyarország-Japán mérkőzés résztvevői! A hangulat óriási, a lelátók szinte majdnem megteltek. Kezdés 9 perc múlva.

20:25
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

Az első negyed után 4–1-re vezetünk: Bujka Barbara és Szilágyi Dorottya kétszer-kétszer talált be, Inaba szépített.

20:42
Nagyszünetben 12–4 ide, a japánok nem tanúsítanak nagy ellenállást. Bujka Barbara már öt gólnál jár.

20:58
A harmadik negyed után 17–6 – Keszthelyi Rita álomgólt csavart.

21:21
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A magyar válogatott 20–11-re verte Japánt, így kell bemutatkozni! A meccsről itt olvashat!

21:33
„Sokat úszunk holnap...” – mondta vegyes mosollyal az interjúzónában Gurisatti Gréta, utalva arra, hogy a szövetségi kapitány a harmadik negyed után a záró részre motivációs tényezőként azt „dobta be”, hogy annyiszor száz lesz a penzum, ahány gólt kap a csapat. Tekintettel arra, hogy Japán öt gólt szerzett a záró menetben (rögzítsük még egyszer: a mieink 20–11-re nyertek meg amúgy a meccset!), kiadós úszás vár majd a lányokra a hétfői edzésen. Persze lehet, megkegyelmez majd Bíró Attila, bár játékosaink természetesen „simán” leússzák az adagot.

22:25
„Nagyon izgultam a meccs előtt, igazából alatta is, de nagyon örülök, ha ez nem látszott. Csodás érzés volt ilyen közönség előtt játszani, azt hiszem, ez mindannyiunknak óriási élmény és segítség is. Sok gólt kaptunk, majd javulni kell védekezésben, de összességében egy sikeres meccsen vagyunk túl” – fogalmazott Szilágyi Dorottya a japánok elleni 20–11-ről.
 
22:32
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

Így látta a meccset Bíró Attila és japán kollégája.

22:38
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A D-csoport rangadóján Oroszország végig vezetve 9–7-re legyőzte Görögországot.
 
22:38
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

„Hihetetlen hangulat volt, nem is mertem erre gondolni, hogy ilyen sokan jönnek ki, hatalmas élmény volt az első meccs" – mondta Szilágyi Dorottya, de rajta kívül Gurisatti Gréta, Antal Dóra és Bujka Barbara is nyilatkozott a Japánok elleni győzelemről. Itt olvashatja a lányok véleményét.

22:40
Az uszoda szép lassan kiürül, véget ért a vb-n az első nap a pólótornán. A hölgyeknek hétfőn szünnap lesz, és színre lépnek a férfiak. Íme, a hétfői férfiprogram:
Brazília-Kazahsztán (9:30)
Montenegró-Kanada (10:50)
Franciaország-Olaszország (12:10)
Spanyolország-Görögország (13:30)
Szerbia-Dél-Afrika (17:30)
Egyesült Államok-Horvátország (18:50)
Ausztrália-MAGYARORSZÁG (20:10)
Japán-Oroszország (21:30)
Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
vb
hírfolyam
1. nap