cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Visszafogott versenylovak

2017. július 14. 15:40

A női válogatott kettő, a férficsapat pedig három nap múlva kezdi meg a világbajnoki szereplését, s ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a két magyar válogatott.

Ez már tényleg a célegyenes, jöhet a világbajnokság! A férficsapat egész héten a versenymedencében készült, a lányok pedig a múlt héten próbálták ki a Hajós uszodát, majd a hét eleji egri edzőtáborozás követően most tértek vissza Budapestre. Csapataink péntek este beköltöznek a szállodába, ahol a következő két hétben laknak majd, s búcsúzóul még várt rájuk egy sajtótájékoztató.

Bíró Attila: „Tanúsíthatják a lányok, nehezebb és keményebb volt a felkészülés, mint a tavalyi, minden teszt és mutató is ezt bizonyítja, remélem, hogy ez a játékunkon is látszik majd. Két változás történt a csapatban az olimpiához képest, remélhetőleg a két játékos igazolja, hogy okkal került be. A legnehezebb csoportmeccsünk a harmadik lesz, a hollandok elleni, a japánok kellemetlen ellenfelek, míg a franciák ellen kötelező a győzelem.”

Takács Orsolya: „Csodálatos, hogy hazai világbajnokságra készülhetünk, nagy várakozással teltek az elmúlt napok, és ahogy hazaérkeztünk az egri edzőtáborból, belecsöppentünk az előkészületekbe, a szorosabb programba. Egerben nyugodtan, a világtól elzárva készültünk, nagyon hasznos volt az amerikaiak elleni kétkapu, sokat tanultunk a hibáinkból, elemeztük a meccseket, ez segíthet az előrelépésben.”

Antal Dóra: „Az amerikai válogatott az olimpiai és világbajnoki címvédő, ezért is volt nagyon jó, hogy a felkészülés végén velük kétkapuztunk, s tudtunk elemezni, javítani a hibáinkat. Nekem azért is volt jó Egerben, mert ott születtem, így egy kicsit haza is tudtam menni.”

Märcz Tamás: „Azzal foglalkozunk, amivel éppen az adott napon kell, nem szaladunk előre. Sok megoldandó feladatunk van, taktikai, technikai, vagy éppen a megfelelő formaidőzítés. Egy kis izgatottságot érzek, olyanok a játékosok, mint a visszatartott versenylovak, de van még két-három nap, s ennek megfelelő haladunk.”

Manhercz Krisztián: „A BENU-kupa egy lépcsőfoka volt a felkészülésnek, több elem már jól működött a csapat játékában és az enyémben is, viszont voltak hibák is, amiből már a héten is tanultunk. Azon az úton vagyunk, amit a nyár elején a kapitány kitűzött, aztán hétfőn megkezdjük a menetelésünket. Soha nem voltam az az izgulós fajta, most sem izgulok, motivált a hazai közönség, hogy a családom, a barátaim és a magyar szurkolók előtt, telt házas meccseken bizonyíthatunk.”

Gór-Nagy Miklós: „A második világbajnoki cím megszerzése egy magasztos cél, de jelenleg az ausztrálokkal foglalkozunk, s a részcélokkal haladunk a nagyobb cél felé. Először a csoportot szeretnénk megnyerni, és ehhez először az ausztrálokat szeretnénk egy jó meccsen megverni.”
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
valogatott ferfiak nok noi ferfivalogatott marcz b