cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott - a BEKKEK

2017. július 11. 15:23

Csabai Dóra és Takács Orsolya. Mindketten ott voltak a sikeres belgrádi Eb-csapatban, mindketten készen állnak a nagy feladatra.

A világbajnokság előtt posztonként bemutatjuk válogatottjaink tagjait - a 2. részben a bekkek következnek. Íme, női válogatottunk két olyan játékosa, akik klasszikusan a rivális centerire lesznek majd „ráküldve". Persze az sem baj, ha támadásban is villannak - láttuk már, képesek rá.
 
(Az 1. részt, a kapusok bemutatását itt olvashatja el)
 
BEKKEK
 
Noi_valogatott_Csabai_Dóra.jpg CSABAI Dóra
Született: 1989. április 20.
Sapkaszám: 11
 
A tipikus „Soha se add fel!" megtestesítője, addig-addig űzi, hajtja a feladatát, míg meg nem oldja. Leginkább ennek a rendíthetetlen küzdőszellemének köszönheti, hogy igencsak meredeken ívelt felfelé a pályafutása, s lett az ob I-es megbízható játékosból a válogatott évek óta kirobbanthatatlan pólósa. Finoman fogalmazva sem feltűnő a laikus számára a nemzeti csapatban betöltött szerepe, ugyanakkor legalább olyan hasznos, mint társaié - nem véletlen, hogy a londoni és a riói olimpiai negyedik együttesnek is oszlopos tagja volt, továbbá „természetesen" ott állt ő is tavaly a belgrádi Európa-bajnoki dobogó tetején. Tekintettel arra, hogy három éve az UVSE őt is magához csábította, válogatott társak mellett edzett a szürke hétköznapokban is, ami meglátszott teljesítményén. Egyértelműen rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, már nem csak hátul, hanem támadásban is kulcsszerep hárult rá klubjában, nem véletlen, hogy csapatkapitányi feladatokat is bíztak rá. A válogatottban eddigi többnyire a centerekkel történő csata (amelyben nem kér, de nem is ad kegyelmet) emésztette fel az energiáját, de ki tudja, a hazai vb-n meglehet, elöl is csillogtatni képes majd tudását.
 
Noi_valogatott_Takács_Orsolya.jpg TAKÁCS Orsolya
Született: 1985. május 20.
Sapkaszám: 6
 
Az elnyűhetetlen, a nagy harcos, az „állandó elem", aki kis túlzással minden porcikáján érzi ezen csodálatos sportág hátulütőit, aki ha valamibe belekezd, akkor százszázalékosan csinálja, aki harmadik olimpiai negyedik helyezése után a búcsút is kilátásába helyezte - majd annak rendje és módja szerint higgadtan a hazai világbajnokságra nem tudott nemet mondani. Nem véletlen számít rá Bíró Attila szövetségi kapitány, hiszen egyértelmű a csapatban betöltött meghatározó szerepe úgy a parton, mint azon kívül. Kell-e mondani, világbajnokként, Európa-bajnokként, korábbi csapatkapitányként óriási a respektje, amit személyisége mellett játékával, edzésmunkájával vívott ki. Tudjuk, nem csupán centerfogóként igyekszik segíteni a csapatot (a fő feladata persze tulajdonképpen ez), hanem a túloldalon akár centerként is képes kiállításokat szerezni, sőt akciózni! Lövéshatékonysága miatt emberelőnyben is fontos a szerepe, nem beszélve arról, hogy rutinja miatt meccset eldöntő játékosként kezelhetjük. Amellett, hogy túlzottan nagy terhet akarnánk rápakolni, kijelenthetjük: sok, nagyon sok múlhat rajta.
 
 
A női válogatott vb-csapata
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

VIZES VB 2017
finalogo.jpg A NŐI VÍZILABDATORNA CSOPORTJAI

A-csoport:
Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C-csoport: Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország
D-csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

JÚLIUS 16., VASÁRNAP

9:30: Olaszország-Kanada
10:50: Brazília-Kína
12:10: Új-Zéland-Spanyolország
13:30: Dél-Afrika-Egyesült Államok
17:30: Hollandia-Franciaország
18:50: Ausztrália-Kazahsztán
20:10: Japán-MAGYARORSZÁG
21:30: Oroszország-Görögország

JÚLIUS 18., KEDD

9:30: Egyesült Államok-Spanyolország
10:50: Új-Zéland-Dél-Afrika
12:10: Japán-Hollandia
13:30: Görögország-Kazahsztán
17:30: Ausztrália-Oroszország
18:50: Kína-Kanada
20:10: Franciaország-MAGYARORSZÁG
21:30: Olaszország-Brazília

JÚLIUS 20., CSÜTÖRTÖK

9:30: Japán-Franciaország
10:50: Ausztrália-Görögország
12:10: Oroszország-Kazahsztán
13:30: Olaszország-Kína
17:30: Brazília-Kanada
18:50: Új-Zéland-Egyesült Államok
20:10: Hollandia-MAGYARORSZÁG
21:30: Dél-Afrika-Spanyolország

További program
Július 22., szombat

A nyolc közé jutásért:
C2-D3
C3-D2
A2-B3
A3-B2

Július 24., hétfő

Negyeddöntő:
A1-C2/D3
B1- C3/D2
C1- A2/B3
D1-A3-B2

Július 26., szerda

Elődöntő:
A1-C2/D3 győztese-B1-C3/D2 győztese
C1- A2/B3 győztese-D1-A3-B2 győztese

Július 28., péntek

Döntő, a 3. helyért

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
Bíró Attila
vb
bekkek
csabai
takács