cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott - a KAPUSOK

2017. július 10. 18:43

A tavalyi, belgrádi Európa-bajnokságon és a riói olimpián bevált kettős, Gangl Edina és Kasó Orsolya előtt a feladat, hogy védjék a világbajnokságon a mieink kapuját.

A világbajnokság előtt posztonként bemutatjuk válogatottjaink tagjait - az 1. részben a kapusokkal kezdünk. Íme, női válogatottunk két kapusa, akik Bíró Attila szövetségi kapitány csapatának állandó tagjai. Ők védték kapunkat a tavalyi, felejthetetlen belgrádi Európa-bajnokságon, illetve a riói olimpián is.
 
KAPUSOK
 
Noi_valogatott_Gangl_Edina.jpg GANGL Edina
Született: 1990. június 25.
Sapkaszám: 1
 
Tekintettel arra, hogy klubcsapatában, az UVSE-ben három esztendeje az edzője egyben a kapusedzője is, ráadásul Áts Bertalan 2016 óta a válogatottban is ellátja ezt a feladatot, a fejlődése töretlen. Korábban is igazolta már, bátran lehet rá építeni a védelmet, Európa-bajnoki érme van 2012-ből és 2014-ből, ám igazán a tavalyi, januári Európa-bajnokságon robbant be, a belgrádi diadal után akasztották rá a klasszis jelzőt. Mindent a sportnak, a pályafutásának rendel alá, rendkívül tudatosan készül egy-egy meccsre, szereti alaposan kielemezni az ellenfelek lövéseit. A női mezőny egyik legjobb reflexekkel rendelkező kapusa, aki voltaképpen állandó harcot vív a vele próbálkozókkal, igyekszik őket elbizonytalanítani, megbabonázni, sok esetben egy-egy nagy védés után mosolyával abszolút föléjük kerekedni. A kapitány bízik benne, nem véletlen övé az 1-es sapka, amelyben feltett szándéka, hogy hazai közönség előtt ismét megmutatja. Mert nem titkolja, minden meccs után győztesen akar kijönni a medencéből. Avagy vb-aranyra tör.
 
 
Noi_valogatott_Kasó_Orsolya.jpg KASÓ Orsolya
Született: 1988. november 22.
Sapkaszám: 13
 
Ragaszkodó típus - pályafutása során eddigi egyetlen klubban, Dunaújvárosban játszott. Ez nem csak azért van persze, mert otthonra talált arrafelé, hanem azért is, mert hozzá is ragaszkodtak. Hosszú kezeivel néha lehetetlennek látszó lövésekre is képes odaérni, stabilan áll klubcsapata kapujában, az évek során volt ideje szépen felépítenie magát. Az elmúlt időszakban a hangját is egyre inkább hallatja a vízben, avagy miként nő az önbizalma, az irányítást is egyre markánsabban képes felvállalni, ami a válogatottban is tovább kamatozhat. A tavalyi, belgrádi Európa-bajnokságon ő kezdett a kapuban, ám végül Gangl Edina lett az első számú kapus, ugyanakkor a nyári felkészülés során ismét kiharcolta a csapattagságot, ott volt ő is a riói negyedik együttesben. Az elmúlt időszakban mutatott formája alapján meglehet, ezen a világversenyen, a hazai vb-n jön tőle a nagy attrakció, avagy miután bizonyosan megkapja majd a lehetőséget, az egyik meglepetésemberünk lehet. Egyúttal feltétlen éremmel koronázná meg dunaújvárosi éveit, hiszen a hírek szerint a jövőben egy budapesti klubban folytatja majd pályafutását.

A női válogatott vb-csapata
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

VIZES VB 2017
finalogo.jpg A NŐI VÍZILABDATORNA CSOPORTJAI

A-csoport:
Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C-csoport: Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország
D-csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

JÚLIUS 16., VASÁRNAP

9:30: Olaszország-Kanada
10:50: Brazília-Kína
12:10: Új-Zéland-Spanyolország
13:30: Dél-Afrika-Egyesült Államok
17:30: Hollandia-Franciaország
18:50: Ausztrália-Kazahsztán
20:10: Japán-MAGYARORSZÁG
21:30: Oroszország-Görögország

JÚLIUS 18., KEDD

9:30: Egyesült Államok-Spanyolország
10:50: Új-Zéland-Dél-Afrika
12:10: Japán-Hollandia
13:30: Görögország-Kazahsztán
17:30: Ausztrália-Oroszország
18:50: Kína-Kanada
20:10: Franciaország-MAGYARORSZÁG
21:30: Olaszország-Brazília

JÚLIUS 20., CSÜTÖRTÖK

9:30: Japán-Franciaország
10:50: Ausztrália-Görögország
12:10: Oroszország-Kazahsztán
13:30: Olaszország-Kína
17:30: Brazília-Kanada
18:50: Új-Zéland-Egyesült Államok
20:10: Hollandia-MAGYARORSZÁG
21:30: Dél-Afrika-Spanyolország

További program
Július 22., szombat

A nyolc közé jutásért:
C2-D3
C3-D2
A2-B3
A3-B2

Július 24., hétfő

Negyeddöntő:
A1-C2/D3
B1- C3/D2
C1- A2/B3
D1-A3-B2

Július 26., szerda

Elődöntő:
A1-C2/D3 győztese-B1-C3/D2 győztese
C1- A2/B3 győztese-D1-A3-B2 győztese

Július 28., péntek

Döntő, a 3. helyért
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
Bíró Attila
vb
kasó
gangl
kapusok