cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

„Megráncigáltuk az oroszlán bajszát"

2017. július 8. 11:05

Az amerikaiak elleni mérkőzésen női válogatottunk bebizonyította, ha a vb-n úgy alakul, az olimpiai- és világbajnok ellen is lehet, sőt van keresnivalója. A Vodafone-kupa után Bujka Barbara és Keszthelyi Rita is optimistán tekint a jövőbe.

Minden szempontból tanulságos, önbizalomra okot adó, remek meccset vívott az olimpiai- és világbajnok amerikai válogatottal női csapatunk. Amellett, hogy minden játékos maximálisan odatette magát, már-már vb-szinten koncentrálva tette a dolgát (hibák persze voltak, főleg az utolsó másfél negyedben), két kiemelkedő csillagunk újfent igazolta klasszisát. Hiába tudják az ellenfelek, hogy rájuk külön is kell figyelni, mint Bujka Barbara, mind Keszthelyi Rita hozta azt, amit vár tőle a kapitány - ketten együtt hét góllal terhelték meg a rivális kapuját, és akkor még nem szóltunk a szerzett kiállításokról, vagy éppen a remek passzokról, az irányításról.
 
„Nyernünk kellett volna... - szólt válogatottunk első négy találatát jegyző, minden hangszeren játszó (centergólok, átlövés gól) Bujka Barbara. - Olyan közel voltunk... Érzésre egyre közelebb vagyunk hozzájuk, objektíven nézve a második félidőt elrontottuk. Az első két negyedben beadtuk a labdát centerbe, megkaptuk az ítéleteket, ez sajnos megváltozott a későbbiekben, kevesebb labdát sikerült bejátszani."
 
VODAFONE_kupa_HUN_USA_20170707_Madar_David_027.jpg Érződött, centerünk az első pillanattól kezdve szikrázó szemekkel vetette bele magát a csatába, mint mondta: „Úgy mentem be, hogy helyre kell tenni a dolgokat. Ez volt a tornán a legjobb meccsem a három közül, az első kettőn be kell vallani, átlag alatt játszottam. Örülök, hogy felszívtuk magunkat mindannyian, szerintem nem vártak ekkora ellenállást. Viszont tanulnunk kell, nem szabad egy jó meccset a végén így elveszíteni."
 
A szabad hétvége után folytatódnak az amerikai napok, hiszen hétfőtől szerdáig Egerben edzőmeccseket vívnak a mieink Adam Krikorian mester együttesével - vajon mire számít Bujka Barbara? Íme: „Lesz nagy harc, abban biztos vagyok. Minden bizonnyal ráéreztek arra, hogy ez a magyar válogatott akár veszélyes is lehet rájuk. Nem pániknak mondanám, csupán érezhetően megráncigáltuk az oroszlán bajszát, aki ettől felpaprikázódott. No, ez az, ami önbizalmat kell hogy adjunk nekünk!"
 
VODAFONE_kupa_HUN_USA_20170707_Madar_David_031.jpg Hasonlóképpen érzi ezt a csapatkapitány, a remekül irányító, emellett három találatot elérő Keszthelyi Rita is, aki ekképpen foglalta össze gondolatait: „Ez a 10-8-as vereség vállalható eredmény az amerikaiak ellen. Ha ezzel a hozzáállással, ennyire koncentráltan játszottunk volna az ausztrálok ellen is, akkor azon a meccsen nyertünk volna. Nagyon örülök, hogy megmutattuk, jó úton járunk, van keresnivalónk bárki ellen a világbajnokságon. Én is úgy éreztem, iramában, minőségében ez akár egy világbajnoki elődöntőnek vagy döntőnek is beillő meccs volt. Különösen a csapat hozzáállását emelném ki, erre nagyon lehet építeni."
 
A női válogatott vb-csapata
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
VIZES VB 2017

finalogo.jpg A NŐI VÍZILABDATORNA CSOPORTJAI

A-csoport:
Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C-csoport: Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország
D-csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

JÚLIUS 16., VASÁRNAP

9:30: Olaszország-Kanada
10:50: Brazília-Kína
12:10: Új-Zéland-Spanyolország
13:30: Dél-Afrika-Egyesült Államok
17:30: Hollandia-Franciaország
18:50: Ausztrália-Kazahsztán
20:10: Japán-MAGYARORSZÁG
21:30: Oroszország-Görögország

JÚLIUS 18., KEDD

9:30: Egyesült Államok-Spanyolország
10:50: Új-Zéland-Dél-Afrika
12:10: Japán-Hollandia
13:30: Görögország-Kazahsztán
17:30: Ausztrália-Oroszország
18:50: Kína-Kanada
20:10: Franciaország-MAGYARORSZÁG
21:30: Olaszország-Brazília

JÚLIUS 20., CSÜTÖRTÖK

9:30: Japán-Franciaország
10:50: Ausztrália-Görögország
12:10: Oroszország-Kazahsztán
13:30: Olaszország-Kína
17:30: Brazília-Kanada
18:50: Új-Zéland-Egyesült Államok
20:10: Hollandia-MAGYARORSZÁG
21:30: Dél-Afrika-Spanyolország

További program
Július 22., szombat

A nyolc közé jutásért:
C2-D3
C3-D2
A2-B3
A3-B2

Július 24., hétfő

Negyeddöntő:
A1-C2/D3
B1- C3/D2
C1- A2/B3
D1-A3-B2

Július 26., szerda

Elődöntő:
A1-C2/D3 győztese-B1-C3/D2 győztese
C1- A2/B3 győztese-D1-A3-B2 győztese

Július 28., péntek

Döntő, a 3. helyért

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
Bíró Attila
vb
Vodafone-kupa
bujka
keszthelyi