cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Volt jobb, kell jobb, lesz jobb

2017. július 5. 22:08

Bíró Attila jobb produkcióra számított Ausztrália ellen a Vodafone-kupa első napján (9-9), noha azzal számolt, sokkal nehezebb meccs lesz, mint sokan gondolják. Az lett, sok-sok kielemezendő részlettel.

Mint beszámoltunk róla, női válogatottunk az ausztrálok elleni 9-9-es döntetlennel kezdték meg a Vodafone-kupát. A mérkőzés után vihar köszöntötte Miskolctapolcára, a játékosok az öltözőbe futottak - Bíró Attila és Gurisatti Gréta állta a sajtónak a sarat.
 
A mérkőzésen két gólt jegyző, a harmadikat, a győztes találatot sajnos fórban bevinni nem tudó játékos szerint „Nyernünk kellett volna, sajnálom, hogy nem sikerült. Van még hova fejlődnünk, jobb, hogy most jöttek ki ezek a hibák."
 
19720318_10209596224250986_52076317_o.jpg Egyetértett ezzel a szövetségi kapitány is, ugyanakkor nem innen közelítette meg a mérkőzést jelentőségét: „Akik azt mondták, hogy simán verjük ezt az ausztrál csapatot, talán nem is tudják, mi a különbség edzőmeccs és hivatalos meccs között. Most sokkal agresszívebbek voltak, arról nem beszélve, hogy két klasszisuk is igencsak odatette magát."
 
Bíró Attila természetesen a kilenc ausztrál gólból 4-4et szerző Gofers, Webster duóra gondolt, akiket „Tudtuk, hogy ki kellene kapcsolni a játékból, de sok esetben fegyelmezetlenségek miatt nem sikerült."
 
Mindezek dacára is meg volt a lehetősége a csapatnak a győzelemre a kapitány szerint, avagy „Láttam pozitív történéseket is, ám sajnos be kell vallani, ezúttal több volt a negatív..."
 
Aki azt gondolná ezeket a sorokat olvasva, hogy keserű volt Bíró Attila, az téved - sokkal inkább reálisan értékelt. Reálisan, hiszen jól tudja, sok még a munka, ráadásul ez a 13 játékos hivatalos meccsen először szerepelt együtt: „Ezért is jó ez a torna, lesz még két találkozónk, lehet formálni a csapatot. Új-Zéland ellen brusztos csatára számítok, amelyet persze meg kell nyernünk magabiztosan, majd az amerikaiak ellen jöhet egy ugyanolyan parti, mint volt a mai. A jól sikerült edzőmeccsek után nem jártunk a fellegekben, és most, hogy nem nyertünk, nem kell keseregni sem."
 
Vodafone-kupa nemzetközi női torna, Miskolctapolca, 1. nap
Magyarország-Ausztrália 9-9 (1-2, 4-3, 3-2, 1-2)   
Waldow (új-zélandi), Mustata (román)
 
MAGYARORSZÁG: Gangl - Czigány, Szücs G. 2, Keszthelyi 3, Bujka 1, Csabai, Szilágyi. Csere: Antal D. 1, Gurisatti 2, Takács, Illés, Tóth I. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
AUSZTRÁLIA: Yanitsas - Gofers 4, Buckling 1, Halligan, Bishop, Ridge, Webster 4. Csere: Zimmerman, Williams, Mihailovic, Byter, Steere. Szövetségi kapitány: Sakis Kechagias
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Egyesült Államok-Új-Zéland 18-3 (4-0, 4-2, 5-0, 5-1)
Gólszerzők: Neushul 5, M. Fisher 4, Musselman 2, Williams 2, Seidemann, Fattal, Hauschild, Games, Raney, ill. Doyle, Houghton, de Silva  
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Vodafone-kupa nemzetközi női torna, Miskolctapolca
A további program
Július 6., csütörtök
Egyesült Államok-Ausztrália, 18:00
Magyarország-Új-Zéland, 20:00 (tv: M4 Sport 23:00 felvételről)

Július 7., péntek
Új-Zéland-Ausztrália, 18:00
Magyarország-Egyesült Államok, 20:00 (tv: M4 Sport)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
Bíró Attila
vb
Vodafone-kupa