cover image
Egyéb

Magyarország–Szerbia 18–18

2017. július 3. 15:54

A magyar és a szerb válogatott is 18-18 játékossal érkezett Kecskemétre, ahol szerdáig gyakorol együtt a két csapat.

Egyelőre 22 fő alkotja a szerb válogatott világbajnokságra készülő keretét, s ebből a 22 játékosból 18 utazott el hétfőn Belgrádból Kecskemétre, ahol együtt készül Dejan Szavics és Märcz Tamás együttese. A szerbek kecskeméti keretében 11 olimpiai bajnok, illetve nyolc olyan pólós található, aki a következő szezonban Magyarországon szerepel majd.

„Kiváló együttműködés van a szerb és a magyar csapat között, Märcz Tamás rendkívüli ember és remek kolléga – mondta Szavics a szerb szövetség (waterpoloserbia.org) honlapján. – Nem volt szükség arra, hogy hivatalos meccset játszunk, a lényeg a gyakorlás, aztán a magyar válogatottnak még lesz egy tornája, ahol lemérheti, milyen formában van.”

Amíg a magyar együttes csak szerdáig marad Kecskeméten, addig a szerbek az egész hetet ott töltik, aztán a délszláv csapat két nap pihenőt kap, utána Belgrádban tréningezik, majd július 15-én indul Budapestre a világbajnokságra.

A szerb keret 
Kapusok:
Gojko Pijetlovics, Braniszlav Mitrovics, Dimitrij Riszticsevics. Mezőnyjátékosok: Milan Alekszics, Szava Randjelovics, Nikola Jaksics, Radomir Draszovics, Dusko Pijetlovics, Nemanja Ubovics, Djordje Lazics, Filip Filipovics, Dusan Mandics, Vktor Raszovics, Andrija Prlainovics, Sztefan Mitrovics, Gavril Szubotics, Dusan Vaszics, Milos Csuk
Vízilabda hírek
FINA VB 2017 - Hírek
szerbia szavics kecskemét