cover image
Egyéb

Íme, az Universiade-keret!

2017. július 3. 9:28

Märcz Tamás szövetségi kapitány 11 játékost már megnevezett, akik a mai hétfőtől megkezdik a felkészülést.

Edzés edzés hátán, döntés döntés hátán, avagy miképpen a játékosok, úgy a szakmai stáb, élén Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal sem unatkozik. Közeleg a világbajnoki csapat kijelölése - mindezt a kecskeméti keddi és szerdai, szerbekkel esedékes közös edzések, kétkapuk után teszi meg a szakvezető, aki így a BENU-kupán már azt a 13 játékost szerepelteti, akik az ausztrálok elleni első vb-meccsen is vízbe ugranak. 
 
Mindeközben ne feledkezzünk meg az Universiade-ról sem! A tajvani eseményre hétfőn kezdődik a felkészülés. Märcz Tamás 11 játékost nevezett meg egyelőre, akik ott vannak ebben a keretben. Íme:
Kapusok: Kardos István Gergely, Lévai Márton
Mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Kovács Gergő, Kovács Péter, Lőrincz Bálint, Német Toni, Sedlmayer Tamás
 
„Még néhány játékos helyét nem fixáltuk. Később csatlakoznak még néhányan, velük lesz teljes a keret. Egy-két játékos a felkészülést is segíti majd, mert a klubja  is szeretné és én is szeretném, hogy velünk legyen a jövőt illetően" - mondta a kapitány, aki az edző stábbal kapcsolatban megerősítette a korábban mondottakat: „Székely Bulcsú irányításával kezdődik meg július 3-án a munka, a tornatermi felkészítést Zala György végzi. Kósz Zoltán és Nyéki Balázs az, akik segítik majd a munkát, amely végig Budapesten zajlik. Nem hivatalos meccsek is lesznek a programban, többek között egy amerikai egyetemi csapat ellen, a román Universiade-válogatott ellen, de elképzelhető hogy a világbajnokságot megelőző héten a világbajnokságon résztvevő csapatokkal is fogunk játszani vagy akár augusztusban a Masters vébére készülő magyar csapattal is."

Universidade, 2017, Tajvan - a csoportbeosztás
Férfiak
A-csoport:
Tajvan, Franciaország, Dél-Korea, Nagy-Britannia
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Argentína
C-csoport: Magyarország, Szerbia, Kanada, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Japán, Románia

Nők
A-csoport:
Kanada, Oroszország, Magyarország, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland
B-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország, Argentína, Görögország
 
 

Vízilabda hírek
universiade