cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Tornagyőztes a magyar válogatott!

2017. június 25. 9:15

9–7-re nyert Spanyolország ellen a magyar válogatott, amely veretlenül zárta és megnyerte a Samartzidis-kupát!

A tornagyőzelem volt a tétje a Magyarország–Spanyolország mérkőzésnek a Samartzidis-kupa utolsó napján. A találkozót fél órával előbbre hozták, hogy a magyarok után játszó montenegrói együttes is időben a repülőtéren legyen, így a mieink helyi idő szerint negyed kilenckor kezdtek. A magyar válogatottnak már a döntetlen is tornagyőzelmet ért volna, míg a spanyoloknak győzelemre volt szükségük az első helyhez.

A rivális ébredt hamarabb, Barroso góljával már az első percben vezetett, az első negyed hajrájában aztán Török Béla révén egyenlített a magyar válogatott, amelyből ezúttal Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes maradt ki.

A második negyedben aztán belelendült Märcz Tamás együttese, Manhercz Krisztián góljával átvette a vezetést, Török második találata után pedig már 3–1 volt ide. A spanyolok próbáltak kapaszkodni, 4–4-nél érték utol a magyar válogatottat, sőt Marc Minguell gólját követően már a riválisnál volt az előny. Vámos Márton még a harmadik negyedben egyenlített, míg a negyedik játékrész elején Hárai Balázs révén ismét Magyarország állt jobban (6–5). Minguell második góljára Erdélyi Balázs válaszolt, majd egy kivédekezett emberelőnyt követően Vámos Márton lőtt nagy gólt. Ekkor már két és fél perc sem volt hátra, a 8–6-os előny pedig azt jelentette, hogy közel a tornagyőzelem.
 
A hátralevő időben újabb spanyol támadást hatástalanított a magyar védelem, Erdélyi utolsó percben szerzett gólja pedig végképp eldöntötte a mérkőzést – a magyar válogatott veretlenül, három győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte a Samartzidis-kupát!
 
Märcz Tamás: „Nem könnyű a spanyolok ellen játszani, akikkel a múlt héten volt öt közös kétkapuzásunk, így nagyban kiismerte egymást a két csapat. A spanyol válogatott a jelenlegi legjobb csapatával állt fel, igyekeztünk odafigyelni az erősségeikre, megakadályozni a lefordulásaikat, ami többé-kevésbé sikerült. A zónából kaptunk egy-két elkerülhető gólt, ezt menetközben javítgattuk, s igazából a meccs végére állt össze a jó módszer. Tetszett a csapat lendülete, gyorsasága, közelről és távolról is jól átlőttük a spanyolok kezdőkapusát. Magabiztosan játszottunk, türelmesek voltunk a kiállítások megszerzése érdekében. Az emberelőny, emberhátrány az, amin még lehet javítani, illetve a hat a hat elleni védekezésben a bokkoláson. Jobban akartuk a győzelmet, talán többet is tettünk érte, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.”

Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
5. (utolsó) forduló
Magyarország–Spanyolország 9–7 (1–1, 3–2, 1–2, 4–2)
Gólszerzők:
Török 2, Vámos 2, Erdélyi 2, Manhercz K., Zalánki, Hárai, ill. Minguell 2, Barroso, Espanol, Munarriz, Tahull, Cabanas
 
A végeredmény: 1. Magyarország 10 (39–29), 2. Montenegró 7 (30–25), 3.Spanyolország 7 (27–26), 4. Görögország 4 (27–25), 5. Kanada 0 (25–43, 4)

Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
Június 23., péntek
Montenegró–Spanyolország 5–5
Kanada–Görögország 4–9
Magyarország–Kanada 12–7
Görögország–Spanyolország 4–6

Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország 8–9
Magyarország–Montenegró 9–6
Kanada–Montenegró 6–13
Görögország–Magyarország 9–9

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország 9–7 
Görögország–Montenegró 5–6
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
samatzidis magyarorszag spanyolország