cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Döntetlen a görögökkel, vasárnap a tornagyőzelem a tét!

2017. június 24. 21:33

A magyar válogatott 9–9-es döntetlent játszott Görögországgal a Samartzidis-kupa negyedik fordulójában, így továbbra is veretlen, s vasárnap Spanyolország ellen a tornagyőzelemért játszik.

Alakul a védekezés. És időnként egyre jobban működik. Ezt állapíthattuk meg a Samartzidis-kupa szombati esti mérkőzésén, hiszen már Kanada (7 kapott gólt) és Montenegró (6) ellen sem volt rossz a magyar elhárítás, de az további örömre adott okot, hogy Montenegró után a házigazda Görögországgal szemben is volt egy nullás negyede a magyar válogatottnak. Ezúttal a második felvonásban nem kapott gólt Märcz Tamás együttese, amely a 0–2-es kezdés ellenére a nagyszünetben már 3–2-re vezetett a presztízs és a tornagyőzelem szempontjából is fontos rangadón.

A második félidőben aztán másfél negyed után született meg az újabb görög gól, s miközben nagy erőkkel gyakorolhatta a csapat az emberhátrányos védekezést, Varga Dénes, majd 4–4 után Manhercz Krisztián és Salamon Ferenc is betalált, így 6–4-re lépett el a magyar együttes. Persze ez nem jelentette azt, hogy máris megvan a meccs, Görögország a harmadik negyed vége felé és a negyedik elején is eredményes volt, a vezetést azonban továbbra sem tudta átvenni, sőt Manhercz Krisztián emberelőnyös találatával újra nálunk volt az előny (7–6).

Szűk hét perc volt még hátra a mérkőzésből, s ekkor már egyértelműen látszott, számunkra ez lesz a torna eddigi legszorosabb mérkőzése, hiszen a görög válogatott nem akart leszakadni, s folyamatosan tapadt a mieinkre. Egyszer még a vezetést is átvette (9–8), de ez mindössze 18 másodpercig tartott. Akkor Varga Dénes ötméteresből egyenlített, s mivel a hátralevő másfél percben már nem esett gól, döntetlenre végeztek a felek.
 
Märcz Tamás: „Összességében úgy éreztem, hogy a mérkőzés nagy részében domináltunk. A görögök jól küzdöttek, nem adták fel. Pihenten érkeztek, míg nekünk 24 óra alatt ez volt a harmadik meccsünk, de semmi probléma, a fiúk jól bírták, még a negyedik negyed végén is megvoltak a helyzeteink. Az utolsó emberfórt nem lőttük be, igaz, nem is kaptunk gólt az utolsó hátrányból, így reális és igazságos döntetlen született. Védekezésben egy-két helyen nem úgy zártak a blokkok, ahogy kellett volna, de ez nem olyan nagy probléma, javítható a folytatásra. Támadásban talán most játszottunk a legenergikusabban, ami mindenképpen pozitívum. A legfontosabb, hogy fejlődünk, és bár számít ez a torna, de az igazán nagy meccsek majd a közeljövőben következnek.”

A magyar válogatott továbbra is veretlen, vasárnap délelőtt pedig a tornagyőzelemért játszik a spanyolokkal.

Samartzidis-kupa, nemzetközi férfitorna, Glyfada
4. forduló
Görögország–Magyarország 9–9 (2–2, 0–1, 3–3, 4–3)
Gólszerzők:
Murikusz 2, Kapocisz 2, Delakasz 2, Hadzigulasz, Argilopulosz, Kolomvosz, ill. Varga D. 3, Manhercz K. 2, Salamon, Hosnyánszky, Vámos, Erdélyi
 
Az állás: 1. Magyarország 7 (30–22, 3 mérk.), 2. Spanyolország 7 (20–17, 3), 3. Montenegró 4 (24–20, 3), 4. Görögország 4 (22–19, 3), 5. Kanada 0 (25–43, 4)
 
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
Június 23., péntek
Montenegró–Spanyolország 5–5
Kanada–Görögország 4–9
Magyarország–Kanada 12–7
Görögország–Spanyolország 4–6

Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország 8–9
Magyarország–Montenegró 9–6
Kanada–Montenegró 6–13
Görögország–Magyarország 9–9

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország, 8:15 
Görögország–Montenegró, 9:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
samatzidis magyarorszag gorogorszag