cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Ők készülhetnek az ifjúsági Eb-re

2017. június 24. 14:43

Horváth János szövetségi edző 19-es keretet hirdetett, s nem titkolta, a felkészülés során úgy dolgoznak, hogy halálcsoport ide vagy oda, szeptemberben aranyat akarnak szerezni.

Sokat gondolkodott, végül előzetes terveivel ellentétben emelt egyet a létszámon, és 19-es Európa-bajnoki keretet hirdetet. Avagy az ifjúsági válogatottért felelős Horváth János szövetségi edző megnevezte azokat a játékosokat, akikből a szeptemberi, máltai kontinensviadalon kialakul csapatunk.

„Azért 19 játékost neveztem meg, mert Baksa Benedek és Fekete Gergő tagja Horkai György junior világbajnoki keretének is, így várhatóan ők ketten csak augusztusban csatlakoznak hozzánk. A zökkenőmentes felkészülés érdekében rajtuk kívül 17-en kezdik meg a felkészülést július 10-én” – fogalmazott a szakvezető, aki a programmal kapcsolatban elárulta, hogy két hetes budapesti tréning után Tatabányán edz két hétig a társaság, Kaposváron nemzetközi tornán Szerbia, Montenegró és Oroszország ellen szerepel. Ezt követően a horvátok érkeznek hozzánk egy közös edzőtáborra, lesz még egy hetes budapesti felkészülés, s következhet a főpróba, a híres, rangos Comen-kupán Montenegróban.

Ami magát az Eb-t (szeptember 10-17.) illeti: ifi válogatottunk a „halálcsoportba” kapott besorolást, Montenegró, Horvátország és Ukrajna mellé. Ennek ellenére természetesen nagyok a célok. „Rég volt ilyen nehéz csoportban egy utánpótlás-válogatott, mind a montenegrói, mind a horvát együttes nagyon erős, elég csak azt mondani, hogy két éve ez a korosztály a nem hivatalos serdülő világbajnokságon Montenegrótól kapott ki a döntőben. Persze nem panaszkodunk, ezt dobta a gép, céljainkhoz, a végső győzelemhez úgy is mindenki át kell verekedni magunkat. A nyár során lesz lehetőségünk erős ellenfelekkel megmérkőzni, tisztességesen felkészülni” – tette hozzá Horváth János.

Fiú ifjúsági válogatott, Eb-keret

Kapusok:
Grieszbacher
Márk
Korom Dániel
Lampert Márk

Mezőnyjátékosok:
Baksa
Benedek
Bihácsi Bence
Bóbis Botond
Bozó Péter
Dala Döme
Fekete Gergő
Fodor Olivér
Konarik Ákos
Macsi Martin
Melegh Milán
Schmölcz Norman
Szieben László
Sziládi Kristóf
Szőke Benedek
Tóth Gyula
Vékony Ákos

Vezetőedző: Horváth János
Edző: Dávid Zoltán

Az Eb-re készülő válogatott munkáját Bors László kapusedző, Horváth Tamás erőnléti edző és orvosként dr. Hangody László segíti.

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horváth János