cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Fontos siker, jöhetnek a görögök!

2017. június 24. 12:57

Magabiztos játékkal, remek védekezéssel győzte le Montenegrót a magyar válogatott, amely este Görögország ellen játszik a Samartzidis-kupán. Vámos Márton és Gór-Nagy Miklós értékel.

Két bombagóllal vette ki a részét a Montenegró elleni 9–6-os sikerből Vámos Márton – akinek ezúton kíváunk boldog 25. születésnapot –, aki péntek este Kanadával szemben nem volt kerettag, így a szombat délelőtti volt az első meccse a Samartzidis-kupán.

„Örülök a győzelemnek, az emberelőnyös játékban még kicsit javulnunk kell, de a támadások jól mentek. A görögök rákészültek az egész meccsre, hiszen pihentek egész délelőtt, míg nekünk berakták a Montenegró elleni találkozót. Ennek ellenére fáradtan is nyerni kell ellenük, az emberelőny, emberhátrány lehet majd a döntő” – mondta Vámos Márton, aki Tóth Szabolcs csapatvezető közreműködésével nyilatkozott honlapunknak.

Vámoshoz hasonlóan Gór-Nagy Miklós is Montenegró ellen mutatkozott be a glyfadai tornán, sőt a védő szerezte a magyar válogatott első gólját a találkozón.

„Bármennyire is felkészülési tornáról van szó, mindig értéke van az ilyen egymás elleni presztízsmeccsek megnyerésének – mondta Gór-Nagy Miklós. – Szerencsére most mi nyertünk, annak is köszönhetően, hogy talán jobban akartuk a sikert, több energiát mozgosítottunk ennek érdekében és magabiztosabbak voltunk, mint Montenegró. Náluk vannak még hiányzók, de bízom benne, hogy tartjuk az irányt, amerre elindult, még jobban megerősödünk, nagyon pozitív volt ez a délelőtt. A görögök ravasz módon pihenőt szavaztak maguknak délelőttre és a szombat esti főmeccsre rakták az ellenünk vívott meccset. Igazi presztízscsata lesz, Görögországban vagyunk a görögök ellen, tudjuk, hogy többen lesznek, de nincs ezzel semmi gond, azt várom, amit célként ki is tűztünk, hogy minden meccs után jobbak és erősebbek legyünk, hiszen ez visz előre minket.”
 
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
A program (magyar idő szerint)
Június 23., péntek
Montenegró–Spanyolország 5–5
Kanada–Görögország 4–9
Magyarország–Kanada 12–7
Görögország–Spanyolország 4–6

Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország, 8–9
Magyarország–Montenegró, 9–6
Kanada–Montenegró, 18:45
Görögország–Magyarország, 20:00

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország, 8:45
Görögország–Montenegró, 10:00

Az állás: 1. Spanyolország 7 (20–17, 3 mérk.), 2. Magyarország 6 (21–13, 2), 3. Görögország 3 (13–10, 2), 4. Montenegró 1 (11–14, 2), 5. Kanada 0 (19–30, 3)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
samatzidis magyarorszag vamos gor nagy