cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Újabb remek második félidő, Montenegrót is legyőzte a válogatott!

2017. június 24. 11:24

Akárcsak Kanada, Montenegró ellen is a második félidőben dominált igazán a magyar válogatott, amely a többek között a 4–0-ás harmadik negyednek köszönhetően 9–6-ra nyert a délszláv riválissal szemben.

Egyértelmű volt, Montenegró ellen már nem lehet olyan álmosan kezdeni, mint Kanadával szemben, s a férfiválogatott ennek megfelelően is indította szombat délelőtti mérkőzését a görögországi Samartzidis-kupán. Märcz Tamás együttese – amelyből most Erdélyi Balázs és Manhercz Krisztián maradt ki – Gór-Nagy Miklós góljával került előnybe, s a folytatásban is mindössze egyszer, 2–3-nál volt hátrányban.

Ekkor Vámos Márton bombagóljával egyenlített a gárda, míg Salamon Ferenc gólja ismét a vezetést jelentette. Ekkor Aleksa Ukropina még egyenlített, a nagyszünetben 4–4 volt az állás, aztán ahogy Kanadával szemben, második félidőre az Montenegró ellen is tovább javult a védekezés!

A harmadik negyedet 4–0-ra hozta a magyar válogatott, Zalánki Gergő duplázott, Varga Dénes lefordulásból találta be, Vámos Márton újabb bombáját követően meg 8–4-re mentek a mieink. Innentől már nem is lehetett kérdés, hogy melyik együttes nyeri meg a mérkőzést. Montenegró ugyan feljött még mínusz kettőre, aztán jött Decker Ádám pazar csavargólja, s két perccel a vége előtt 9–6-nál végképp hátradőlhettünk.
 
Märcz Tamás: „Az első félidő is jó volt, pozitív, hogy kevés gólon tudtuk tartani az ellenfelünket. Aztán a harmadik negyedben volt egy-két extra teljesítmény, ami nem biztos, hogy mindig lesz – bár legyen így –, ami megbillentette a mérkőzést, és meg is zavarta a montenegróiakat. Ennek ellenére nem is elsősorban a támadójátékot emelném ki, hanem a védekezést, sokkal dinamikusabban mozogtunk, agresszívabbak voltunk emberhátrányban és egyenlő létszámban is. Erre lehet építeni a folytatásban is. Keménységben is uraltuk a mérkőzést, sportszerűen, de a szükséges keménységgel játszottunk, ez fontos része annak, hogy tiszteletet vívjon ki a csapat az ellenfelekkel szemben és a játékvezetők előtt.”

A magyar válogatott második meccsén megszerezte a második győzelmét is a Samartzidis-kupán, este pedig Görögországgal játszik.
 
Samartzidis-kupa, nemzetközi férfitorna, Glyfada
3. forduló 
Magyarország–Montenegró 9–6 (2–3, 2–1, 4–0, 1–2)
Gólszerzők:
Zalánki 2, Vámos 2, Varga D. 2, Salamon, Decker Á., Gór-Nagy, ill. Krijestorac 2, Dr. Brguljan, Ukropina, Misics, Csucskovics 
 
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
A program (magyar idő szerint)
Június 23., péntek
Montenegró–Spanyolország 5–5
Kanada–Görögország 4–9
Magyarország–Kanada 12–7
Görögország–Spanyolország 4–6

Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország, 8–9
Magyarország–Montenegró, 9–6
Kanada–Montenegró, 18:45
Görögország–Magyarország, 20:00

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország, 8:45
Görögország–Montenegró, 10:00
 
Az állás: 1. Spanyolország 7 (20–17, 3 mérk.), 2. Magyarország 6 (21–13, 2), 3. Görögország 3 (13–10, 2), 4. Montenegró 1 (11–14, 2), 5. Kanada 0 (19–30, 3)

Hír még: a BENU-kupára megindult a jegyértékesítés: részletek itt! Jegyek, bérletek: ezen a felületen.

A férfiválogatott glyfadai kerete:

Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
samatzidis magyarorszag montenegro marcz