cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Felőrölte Kanadát a magyar válogatott

2017. június 23. 20:09

Győzelemmel kezdte a Samartzidis-kupát Magyarország, miután 12–7-re nyert Kanada ellen a görögországi torna pénteki napján.

Noha Zalánki Gergő hozta el a labdát a ráúszásnál, az első gólt mégis Kanada szerezte a Samatzidis-kupa második fordulójában, amely egyben a magyar válogatott első meccse volt a tornán. Az észak-amerikai együttes délelőtt 9–4-re kikapott a házigazda Görögországtól, este viszont előbb 2–0-ra, majd 3–1-re vezetett a mieinkkel szemben.

Nem véletlenül mondta Märcz Tamás a meccs előtt, hogy a többinél talán valamivel könnyebbnek ígérkező Kanada elleni mérkőzést is komolyan kell venni, s magas hőfokon kell pörögni. Az első magyar gólt a dobhártyaszakadás után visszatérő Mezei Tamás szerezte, majd Varga Dénes és Manhercz Krisztián is betalált, így a második játékrész elején már egyenlített is a csapat. Igaz, ekkor még Nicolas Constantin-Bicari góljával előnybe került Kanada, utána viszont egy lefordulást követően Varga Dénes ismét egyenlített, Hosnyánszky Norbert kapufás gólja pedig már magyar vezetést jelentett.

A térfélcserét követően aztán kettőre növelte előnyét a magyar válogatott, előbb Török Béla, majd Zalánki Gergő gólja után volt plusz kettő, aztán Hosnyánszky másodszor is betalált, együttesünk pedig már 8–5-re vezetett. Ahogy haladt előre a mérkőzés, a magyar csapat egyre jobban belelendült, a kanadaiak meg mintha kiütközött volna, hogy ez már a második meccsük volna egy nap alatt.

Märcz Tamás gárdája fokozatosan őrölte fel riválisát, 4–4 után 7–2-es szériát produkált – a védekezés és a támadás is javult –, így az utolsó negyedben már semmi sem fenyegette a győzelmet: megvan a magyar válogatott első nyári diadala!
 
Märcz Tamás: „Benne volt a levegőben, hogy mivel Kanada délelőtt is játszott, így jobban elkapja a ritmust az elején. Reménykedtem, hogy nem így lesz, végül mégis ők kezdtek jobban. Ehhez az is kellett, hogy a kidolgozott helyzeteinket is kihagytuk, míg az ellenfél talált egy-két olyan gólt, amit nem szoktunk kapni. De nem is baj, mert így a Kanada elleni találkozó is hasznos mérkőzés volt, s a végére jött ki az a különbség, ami a két csapat között van. Szombaton jobban kell kezdenünk, valamint pontosabbnak kell lenni a zónavédekezésben és emberhátrányban is.”

Samartzidis-kupa, férfiak
2. forduló
Magyarország–Kanada 12–7 (2–3, 3–1, 3–2, 4–1)
Gólszerzők:
Varga D. 3, Hosnyánszky 2, Zalánki 2, Mezei, Manhercz, Török, Bátori, Erdélyi, ill. Thurnwood 2, Spooner, Constantin-Bicari, Halajian, D'Souza, Torakis

További eredmények. 1. forduló: Montenegró–Spanyolország 5–5, Görögország–Kanada 9–4. 2. forduló: Spanyolország–Görögország 6–4

Az állás: 1. Spanyolország 4 (11–9, 2 mérk.), 2. Magyarország 3 (12–7, 1), 3. Görögország 3 (13–10, 2), 4. Montenegró 1 (5–5, 1), 5. Kanada 0 (11–21, 2)
huncanvege0623.jpg  
Samartzidis-kupa nemzetközi férfitorna, Glyfada
További program
Június 24., szombat
Kanada–Spanyolország, 8:45
Magyarország–Montenegró, 10:00
Kanada–Montenegró, 18:45
Görögország–Magyarország, 20:00

Június 25., vasárnap
Magyarország–Spanyolország, 8:45
Görögország–Montenegró, 10:00

Hír még: a BENU-kupára megindult a jegyértékesítés: részletek itt! Jegyek, bérletek: ezen a felületen.

A férfiválogatott glyfadai kerete:

Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
valogatott ferfivalogatott samartzidis