cover image
Egyéb

Tovább folytatódik a szentesi építkezés

2017. június 19. 11:09

A férficsapat végül osztályozó nélkül maradt bent, jövőre előbbre lépne; a női csapat új vezetőedzővel, Vidumanszky Lászlóval és légiós igazolásokkal igyekszik tartani a lépést; igyekeznek óvni értékeiket, így például a Szalay-díjas tehetséget, Dömsödi Dalmát, de nem egyszerű a helyzet…

Mozgalmas napokon, heteken vannak túl Szentesen – ahol úgy fogalmaznak: minden jó, ha jó a vége. Nos, mondhatják, hogy jó…

A sort kezdjük a férficsapattal, amely az E.ON férfibajnokság rájátszásában a 15. helyen végzett. A KSI ellen megnyert párharc befejezése még nem jelentette azt, hogy biztos bennmaradó az első osztályban az együttes, hiszen papíron osztályozó várt rá. Tekintettel arra, hogy még javában zajlottak az ob I/B küzdelmei, ellenfelét várta a társaság, és természetesen nem állt le az edzésekkel, hanem készült a fontos megméretésre. Ez elmaradt aztán, hiszen az izgalmas másodosztályú sorozat utolsó fordulója úgy alakult, hogy a bajnok és feljutó szombathelyiek mögött a BVSC második csapata lett ezüstérmes, így a Szentes osztályozó nélkül maradt az élvonalban.

„A játékosok maguknak köszönhették, hogy később kezdődött a szabadságuk – fogalmazott Bujdosó Tamás, a szentesiek elnöke. – Persze azt azért tudni kell, hogy alacsony költségvetéssel vágtunk neki a küzdelmeknek. Azt az elvet követtük, hogy csak addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért, sőt utólag azt mondhatom, talán még túl takarékosak voltunk. Ettől még szerepelhettünk volna jobban. Bízunk benne, a következő szezonban bőven javítunk, stratégiai posztokra igazoltunk, úgy gondoljuk, a tizedik hely megcsíphető.”

A holland légiósok (Lars Reuten, Sebastian van Mil) mellett távozott Bocskai István, Farkas Kristóf és Straub Erik. Szegedről érkezett négy pólós: Nagy Márton egy, Pellei Frank kétéves kitérő után tér vissza a csapathoz. Mellettük két fiatal, ugyanakkor tapasztalt játékost igazoltak: a 24 éves Palotás Gergelyt, és a 26. esztendős Meixner Marcellt, aki György Dáviddal osztozik majd a kapusfeladatokon.

domsodi.jpgNői fronton a sikerek sem maradtak el – sőt! Kezdjük hátulról: a gyermek (edző: Győri Eszter) és az ifi (edző: ifj. Tóth Gyula) leány országos bajnokságot egyaránt a Szentes nyerte, sőt a serdülők (edző: Oltyán Gyula) között is bejutott a Négyes Döntőbe, ahol negyedikként zárt. Nem mellékesen mind a három korosztályban szerepet kapott a helyiek szupertehetsége, a 2003-as születésű, tehát még csak 14 esztendős Dömsödi Dalma – ami kétség kívül nem mindennapi, sokat látott szakemberek is kalapot emeltek ezen teljesítmény előtt. Az sem véletlen, hogy Dalma – mint beszámoltunk róla – megkapta idén a legjobb utánpótlás-játékosoknak járó Szalay Iván-díjat!

„A városban zajló utánpótlás-nevelés minőségét, az edzők hozzáértését jelzi, hogy két korosztályban is országos bajnokságot nyertünk – folytatta Bujdosó Tamás. – A siker kulcsa továbbá a jó szentesi közösség, amely a jelek szerint most ért igazán össze. Dömsödi Dalma valóban az egyik nagy értékünk, büszkék vagyunk rá külön is, bízunk abban, hogy törtetlen lesz a fejlődése.”

Ami a felnőtt női csapatot illeti, az elnök szerint kihozta magából a maximumot: „A Magyar Kupa-bronzérem szépen csillog, de a bajnoki ötödik helyezéssel sincs probléma, ez volt a realitás. Tudni kell, hogy hátrányban vagyunk a vetélytársainkkal, hiszen ez nem megyeszékhely, nincs a városban egyetem vagy főiskola, korlátozottabbak a lehetőségeink. Sajnos sok tehetségünket viszik el időről időre a többiek, a nevelési költség pedig elenyésző. Mindenesetre továbbra is támaszkodunk az utánpótlásunkra, amit jól mutat, hogy négy felnőtt korú játékosunk volt a szezonban, így az ob I-ben is rengeteg szerepet kaptak az ifik, vagy éppen a serdülők. Ami a jövőt illeti: ifjabb Tóth Gyula munkahelyi elfoglaltságok miatt csak az utánpótlásban dolgozik, helyét a felnőtt csapatnál Vidumanszky László veszi át. Miután többen is távoznak – Farkas Tamara a BVSC-be, Mihály Kinga Szegedre, Kövér-Kis Réka a Fradiba igazol, Urvári Lilli pedig Amerikába kapott ösztöndíjat –, kénytelenek vagyunk alkalmazkodni valamelyest a farkastörvényekhez, és feltöltjük a három légiós helyet. A kazah válogatott Anastasia Mirshina már biztos érkezik, de tárgyalásban vagyunk további játékosokkal. Natasa Rybanska honosítás előtt áll, ő a továbbiakban nem számít majd külföldinek. A lényeg, építjük a csapatunkat, de fontos hangsúlyozni, továbbra is hiszünk fiataljainkban, építünk rájuk.”






Vízilabda hírek
szentes