cover image
Egyéb
Utánpótlás

A magyar U17-es fiúk a bronzért játszanak

2013. szeptember 13. 19:49

A szerbek 12-10-re legyőzték a magyar válogatottat a máltai Európa-bajnokságon.

A horvátok bravúros, thrillerhez hasonlító forgatókönyv melletti legyőzése után nem kisebb ellenfél jutott a mieinknek a máltai elődöntőben, mint a korosztály legjobb csapata, Szerbia.

A magyar csapat nem is olyan régen találkozott a szerbekkel, az I. Tiszavirág Kupán, Szegeden. Akkor a mieink 9-6-ra kaptak ki.

Manhercz Krisztián azt mondta a horvátok elleni sikert követően egy kollégánknak, hogy a csapat meg sem áll az aranyéremig az Eb-n. Nos, az első negyedet követően épp Manó, valamint a horvátok elleni meccs másik hőse, az utolsó pillanatban félpályán túli gólt szerző Szatmári Kristóf góljaival 2-2-re álltunk.

A félidőben aztán azt jegyezhettük fel, hogy az eredményjelzőn 4-4 áll, de egy kicsit lentebb 7-3, ez volt a kiállítások aránya, a szerbek javára… A második negyedben egyébként Szatmári és Hornyák Olivér talált be.

Az utolsó nyolc perc előtt kétgólos hátrányba került a magyar csapat, miután 4-2-re elveszítette a harmadik játékrészt, amelyben a szerbek tovább élvezték a német-török játékvezető páros szimpátiáját. Előbb egy szép Hornyák-Pellei akció végén utóbbi szerzett gólt, majd Manhercz Krisztián emberelőnyből talált be.

A szerbek mindentől függetlenül nagyon fegyelmezetten játszottak, és végül 12-10-re megnyerték a meccset. A záró negyedben Csacsovszky Erik, Kis Kristóf és Manhercz is 5 méteresből talált be, mellettük Vadovics emberelőnyös gólt jegyzett.

A mieink vasárnap a harmadik helyért az olaszokkal mérkőznek majd. Itt az idő a visszavágásra!

Eredmény – U17-es Európa-bajnokság, elődöntők:

Szerbia-Magyarország 12-10 (2-2, 2-2, 4-2, 4-4)
Gólszerzők:
Manhercz 3, Szatmári 2, Hornyák, Pellei, Csacsovszky, Kis, Vadovics  

Montenegró-Olaszország 6-5
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u17-es eb