cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU serdülő fiúk: bajnok az UVSE!

2017. június 11. 19:45

A Vasas káprázatosan kezdett, kilenc gólt lőtt két negyed alatt, ám utána fordított az UVSE, és végül 13–11-es győzelemmel megszerezte a bajnoki címet. A bronzérmes a KSI lett.

Miképpen egy hete az ifjúságiak Négyes Döntőjén, így a serdülőként is szépszámú közönség gyűlt össze a Széchy-medencénél.

A fiúk bronzmeccsét a KSI hat góllal nyerte meg a Debrecen ellen (17–11), Bóbis Botond egymaga hat gólt jegyzett.

A fináléban egészen elképesztő támadójátékot mutatatott be félidőig a Vasas, öt és négy gólt lőtt az első két negyedben, Lampert Márk egyszer tudott védeni, igaz a társak védekezése sem segítette… Ment persze az UVSE is előre, Korom Dániel megfogott öt labdát, 9–6 állt a táblán a nagyszünetben. Hozzátartozott a történtekhez, hogy az UVSE egyik kulcsjátékosát, Aranyi Máté Attilát az első negyed végén cserével végleg kiállították, illetve a Vasas tehetsége, Bozó Péter a második negyed közepén vérző orral ült az orvosi székbe… Jött hozzá Steinmetz Ádám utánpótlás klubvezető megnézi, mi van vele, illetve lelkesíteni.

Olimpiai bajnokunk a harmadik negyed 5. percében a remekül játszó Dala Döme negyedik találatánál, 9–9-nél már jóval feszültebbnek tűnt, és az sem volt csoda, hogy Kemény Kristóf időt kért. Az UVSE védekezése feltámadt, nyilván ennek is köszönhetően esett vissza a Vasas támadójátéka. Vagy egyszerűen az eszeveszett tempóban talán a fáradtság nyomait is felfedezhettük. Az utolsó menetre így döntetlennel mentek neki a csapatok – érezhető volt, hatalmas izgalmak közepette jutnak dűlőre – ha egyáltalán eldöntik a csatát négyszer nyolc perc alatt….

Egy lefordulás végén Sziládi Kristóf már az UVSE-t juttatta előnyhöz, majd az irtózatos gyürkőzésben szerencséje sem volt a Vasasnak: Bozó csavarja a lécen csattant, miközben átellenben Vigvári Vendel lövése után a labda a fáról Korom fejére, onnan pedig a kapuba esett. Így vezetett 11–9-re az UVSE, azaz 5–0-s szériánál járt. A Vasas nem adta fel persze, utolsó erőtartalékait mozgósította: Konarik Ákos szépített. Vigvári azonban ismét eredményes volt, és már csak 1:49 volt hátra. Sólyom Levente 44 másodperccel a vége előtt átlövésből újfent egy gólra hozta fel a Vasast, Kádár Brúnó azonban 17-tel a vége előtt hatalmas góljával mindent eldöntött. Hatalmas csatában a Benczur Márton irányította UVSE Benedek Tibor szakmai igazgató vigyázó szemei előtt 13–11-re legyőzte a Vasast, így megnyerte a bajnokságot. Az érmeket Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya adta át.

Benczur Márton (UVSE):
„Gratulálok mindkét csapatnak, mert szenzációs mérkőzést játszottak! aki nem látta akár a helyszínen, akár a közvetítés során, az sokat veszített. Máltó lezárása volt az országos bajnokságoknak. A Vasas méltó, nagy ellenfél volt! Örülök, hogy a harmadik negyedben egy védekezés váltással egészen más mederbe területük a meccset. Nehéz ilyenkor taktikai dolgokról beszélni, egyértelműen a szív vitte előre a csapatot. Szeretném megköszönni a támogatását az egyesületi vezetőknek! Köszönet kollegámnak, Kovács Robinek, Ludányi Kadosának, akikkel nagyon jó volt az együttműködésem! Illetve köszönet járt Tóth Ildikónak is, aki a Szentes elleni vereségünk után elképesztő gödörből segített kihúzni a csapatot a coaching munkájával. LE a kalappal a gyerekek előtt, köszönöm nekik, hogy így búcsúzhattam egy időre a fiú szakágtól.”

Kemény Kristóf (Vasas):
„Büszke vagyok a csapatomra, a srácokra, emberfelettit dolgoztak, azt hiszem, mi fejlődtük a legtöbbet az elmúlt időben. Olyan játékosok váltak meghatározóvá, akik addig szinte a térképen sem voltak. A döntőben is odatettük magunkat, ám elfáradtunk, elkezdtük lassítani a játékot háromgólos vezetés birtokában. De nem érheti panasz a játékosokat, az első ilyen ki-ki meccsük volt. Köszönöm nekik és a Vasasnak is a lehetőséget, a támogatást, jó szívvel gondolok vissza mindig erre a feladatra. A jövőben a BVSC-ben folytatom a munkát. És gratulálok az UVSE-nek!”

BENU serdülő négyes döntő, Széchy-uszoda
Fiúk

A 3. helyért:
Debreceni VSE–KSI SE 11–17 (3–6, 2–4, 2–3, 4–4)
Gólszerzők:
Katona 4, Nagypál 2, Macsi 2, Turcsányi, Soós, Farkas, ill. Bóbis 7, Rádi 3, Némethy 3, Bihácsi 2, Faragó T., Böszörményi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Döntő
UVSE–Vasas SC-Continental 13–11 (3–5, 3–4, 3–0, 4–2)
Gólszerzők:
Dala 4, Sziládi 2, Baksa 2, Kádár 2, Vigvári 2, Seeler, ill. Konarik 4, Sólyom 3, Tóth-Gili 2, Landherr, Bozó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
Utánpótlás
serdülő ob
négyes döntő
fina four
uvse
vasas