cover image
Egyéb
Utánpótlás

BENU fiú ifjúsági bajnokság: megvédte címét a KSI!

2017. június 4. 20:24

Megvédte címét a KSI fiúcsapata a BENU ifjúsági bajnokságban, amelynek fináléjában 8–3-ra győzött első számú riválisa, a Vasas ellen.

Nem kezdődött jól a Vasas számára az ifjúsági bajnokság döntője, és még csak nem is azért, mert a címvédő KSI két és fél perc után 2–1-re vezetett. Nagyobb gondot jelentett a piros-kékek számára, hogy a gárda egyik legfontosabb embere, a balkezes Burián Gergő a hatodik percben már két személyi hibánál járt. Plézer János edző kispadra is ültette a szélsőt, így viszont egy kulcsembert kellett nélkülöznie az együttesnek.

Egy ilyen összecsapáson pedig mindenkire szükség van, hiszen a bajnoki cím volt a tét, s ennek megfelelő vehemenciával küzdöttek a játékosok, legalább akkora elánnal pólóztak, amilyen intenzitással szakadt az eső. A harmadik negyedre elvonult a vihar, majd Schmölcz Norman megúszásgólját követően először vezetett kettővel a KSI, Trombitás Tamás azonban rögtön az ellentámadásból újfent egyre csökkentette a piros-kékek hátrányát. Érdekes volt látni, hogy a Vasas mindössze háromszor találta el a KSI kapuját, igaz, abból három gólt szerzett, míg a címvédő gárda a 20. percre már tizenkét kaput eltaláló lövésnél járt!

Ez viszont azt is jelentette, hogy a Vasas kapujában Dévai Kristóf remekül állta a sarat, együttese 5–3-as hátrányánál például Lévai András ziccerét hárította. Támadásban viszont továbbra se találta a rést a KSI védelmi falán a Vasas, így a záró nyolc perc előtt is három lőtt gólnál járt Plézer János együttese.

A negyedik negyedben aztán Schmölcz Norman ismét betalált, s ekkor már érezni lehetett, hogy a KSI nem engedi ki a kezéből a győzelmet. A Vasas még ment előre, igyekezett, riválisa azonban kontrollálta a mérkőzést, amelyet végül 8–3-ra nyert meg.

Horváth János:Azért is értékes ez a bajnoki cím, mert kétszer kellett megnyernünk. Előbb az alapszakaszt nyertük meg veretlenül, aztán szombaton egy új bajnokság kezdődött a négyes döntőben, ahol magabiztosan győztünk, s feltettük a koronát az egész éves teljesítményünkre. Szeretném kiemelni, hogy a Vasas az egész szezon során ott loholt a sarkunkban, komoly pressziót jelentettek a számunkra, s egy fiatal tehetséges edzővel nagyon megnehezítették a dolgunkat. Nem volt olyan sima a meccs, mint ahogy az eredmény mutatja. Nagyon boldogok vagyunk.

Plézer János:Talán egy kicsit több agresszió kellett volna, azt éreztem a játékosaimon, hogy úgy voltak vele, legyünk közel az ellenfélhez az utolsó negyedig és akkor hátha. Az akarat nem, az átütőerő hiányzott belőlünk. Ez van. Három jó meccset játszottunk a KSI-vel ebben az idényben, méltó ellenfelek voltunk, nyomás alatt tartottuk a riválisunkat, ami szerintem nagy szó. Büszke vagyok arra, amit elértünk. A négyes döntőt is tanulnunk kell, nekik és nekem is ez volt az első ilyen jellegű megméretésünk. Sok munka van a mögött, hogy idáig jutottunk, megérdemeltük, hogy itt legyünk, mindent megtettünk.

A bronzérmet a BVSC szerezte meg, amely a harmadik helyért rendezett találkozón minden negyedben egy-egy góllal múlta felül a Ferencvárost.

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

BENU ifjúsági négyes döntő, fiúk, Széchy uszoda
Döntő
KSI SE–Vasas SC-Continental 8–3 (2–1, 1–1, 2–1, 3–0)
Vezette:
Székely B., Mucskai

KSI: Bányai – Zerinváry, Horváth Á. 1, Kardos A., Lévai A. 1, Teleki, Kósa 2. Csere: Schmölcz 4, Bóbis B., Hevesi, Telek, Petrák. Edző: Horváth János

VASAS: Dévai – Ladányi, Fazekas G., Hajdu, Bencz, Burián 1, Fodor R. Csere: Zsíros 1, Máté, Tombitás 1, Bozó, Péter, Makszim. Edző Plézer János

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért
BVSC-Zugló–FTC 11–7 (3–2, 3–2, 2–1, 3–2)
Vezette:
Kovács Cs. T., Bereczki

BVSC: Mizsei – Mladoniczky 1, Ágh 1, Molnár K., Vincze, Tanczer 2, Sugár 3. Csere: Fodor O. 2, Szarvas, Makai, Gyenis, Lihotzky, Balaksa 2, Batizi 1. Edző: Derekas Szilárd

FTC: Jókai – Goschi 1, Baski, Mickic, Turnai B., Irmes M. 2, Beliczay 1. Csere: Kolozsi B., Fülöp 1, Gál 2, Turnai A., Szőke, Horváth V. Edző Péter Imre

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
vasas ksi benu ifjusagi bajnoksag negyes donto