cover image
Egyéb

Erdélyi Balázsnak kellett a változás, Tóth Márton régi önmagát mutatná

2017. június 1. 18:56

Két magyar válogatott pólóst igazolt az OSC, az egyik legjobb kapásszélsőt, Erdélyi Balázst és a minden poszton bevethető Tóth Mártont.

Nem lehet azt mondani, hogy az OSC nem pótolta volna megfelelően a Szolnokra szerződő Bátori Bencét, hiszen a szélső helyére Erdélyi Balázs érkezik az együtteshez, akit Egerben is marasztaltak, végül mégis az öt pólóst igazoló fővárosi együttest választotta.

„Szerettem voltam Pesten élni, kicsit kimozdulni, és az elmúlt egy-két hónapban éreztem leginkább, hogy beleszürkültem a mindennapokban, s kell a váltás, a felfrissülés. Ezt éreztem a játékomon is, így ez tökéletes időzítés volt a klubváltásra – mondta Erdélyi Balázs, akinek a szezon végén nem ment úgy a játék, ahogyan szerettem volna. – Szó sincs arról, hogy ne érdekelt volna az Eger, inkább görcsössé válhattam, mert mindenképpen szerettem volna jó eredménnyel búcsúzni. Ki kellett zárnom ezt a napjaimból, bár rengetegen kérdezték, és nem szerettem volna ezzel foglalkozni, mégis rendszeres téma volt. Nem mondom, hogy emiatt, de ez is közrejátszhatott abban, hogy nem ment. Bár más okok is voltak, például, hogy a szezon első felében sok volt a sérült, és sokat kellett vízben lenni. Ez nem is volt rám jó hatással, most már viszont túl vagyok rajta, a válogatottban újra el kell kezdeni edzeni és jó teljesítményt nyújtani.”

A válogatott szerint jól erősített az OSC, azonban nem lesz könnyű dolguk, a Szolnok, a Fradi és várhatóan az Eger is erős lesz, ennek megfelelően Erdélyi Balázs kemény és kiegyenlített bajnokságra számít. Egy ilyen küzdelemsorozatban pedig jól jöhet egy univerzális játékos is, mint Tóth Márton, aki az FTC-től érkezik az OSC-hez.

„Szimpatikus a családias légkör, elég sok barátom is játszik itt. Több megkeresésem volt, de ilyen kaliberű talán csak az OSC és tartom magam annyira jónak, hogy egy élcsapatban is vezéregyéniség legyek, így sokat nem gondolkoztam – mondta Tóth Márton, aki maga kezdeményezte a szerződésbontást az FTC-vel, mivel úgy tűnt, hogy az érkezők mellett neki csak kevésbé hangsúlyos szerep jutna. Az OSC-nek ráadásul van két centere, szóval nemcsak a darálóban kell majd küzdenie. – Remélem, a régi Tóth Marcit látják majd a következő szezonban, aki megfordul középen, de szélen is, ott segítek, ahol tudok.”
 
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA
Érkezett:
Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Kolozsi Marcell (PVSK-Mecsek Füszért), Szava Randjelovics, Nemanja Ubovics (mindkettő szerb, Brescia), Tóth Márton (FTC-PQS)
Távozott: Bátori Bence, Zalánki Gergő (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC-PQS), Szlobodan Nikics (szerb, FTC-PQS)
Vízilabda hírek
osc erdélyi toth marci