cover image
Egyéb

Öt érkező az OSC-nél, az új edző jövő héten várható

2017. május 31. 16:11

Az új edző kiléte egyelőre ismeretlen, az viszont már hivatalos, hogy öt játékos érkezik az előző szezonban bronzérmes A-Híd-OSC-Újbuda együtteséhez.

Szezonzáró, de egyben már előre tekintő sajtótájékoztatót tartott csütörtökön az A-Híd-OSC-Újbuda együttese. Elsőként Becsey Péter sportigazgató értékelte a bajnoki és kupabronzzal záruló szezont, amely hajrájában ráadásul edzőt is váltott a csapat. Akkor Vincze Balázs helyére Tóth László került, vele újjászületett az OSC, s egy negyedre volt a Szolnok elődöntőbeli búcsúztatásától. A finálé azonban végül nem jött össze, ahogy a BL hatos döntője is álom maradt – szóval nem volt rossz az év, de maradt hiányérzet a vezetőségben.

„Tóth Lászlót felkértük, hogy folytassa a munkát, két hét gondolkodási időt adtunk neki, végül azonban nem vállalta a feladatot" – tért át a sajtótájékoztató egyik legfontosabb témájára Becsey Péter, aki egyúttal elmondta, az új edző bemutatása a jövő héten várható majd.

Addig viszont az érkező játékosok szolgáltattak témát, hiszen az öt távozó helyett öten érkeztek is, ráadásul magyar és külföldi kiválóságok is az OSC-nél folytatják: a magyarok közül a válogatott Erdélyi Balázs Egerből, a minden poszton bevethető Tóth Márton az FTC-től, a balkezes Kolozsi Marcell pedig Pécsről. Ami pedig a légiósokat illeti, a Brescia szerb duója, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok védő Szava Randjelovics és a BL-győztes center, Nemanja Ubovics is Újbudán játszik ősztől.

Erdélyi Balázs: „Több oka is van a váltásnak, az amerikai kitérőt leszámítva csak Egerben játszottam, és a végén úgy éreztem már, hogy jót tenne, ha máshol folytatnám. Rendre szóba került korábban is, hogy Budapestre igazolok, most is kaptam megkeresést és úgy éreztem a szezon vége felé, hogy rám férne a váltás. Az OSC tökéletes lehetőség volt, nagyon erős a játékoskeret, jó teljesítményre lesz képes a csapat. "

Tóth Márton: „Hosszú folyamat vége az érkezésem, nem árulok el titkot, hogy először úgy tűnt, maradok az FTC-nél, aztán az élet úgy hozta, hogy váltottam. Nagyon örülök, hiszen látom, milyen munka folyik itt, családias a légkör, ráadásul a tizenegyedik kerületbe is költöztem. Bizakodva várom a szezont, mindenképpen olyan csapatban szerettem volna játszani, ahol meghatározó szerepem lehet.”

Kolozsi Marcell: „Amikor megkeresett az OSC, akkor nem volt szükségem túl sok gondolkodási időre, igent mondtam, úgy érzem, jó eredményekre lehetünk képesek.”

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA
Érkezett:
Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Kolozsi Marcell (PVSK-Mecsek Füszért), Szava Randjelovics, Nemanja Ubovics (mindkettő szerb, Brescia), Tóth Márton (FTC-PQS)
Távozott: Bátori Bence, Zalánki Gergő (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC-PQS), Szlobodan Nikics (szerb, FTC-PQS)
Vízilabda hírek
osc erdelyi toth marton atigazolas