cover image
Egyéb
Utánpótlás

Óriási meccs után a négy között a magyar válogatott

2013. szeptember 12. 19:31

Hatalmas mérkőzésen a magyar U17-es csapat hosszabbítást követően, 13-12-re verte a horvátokat, így bekerült a legjobb négy közé a máltai Európa-bajnokságon.

A bivalyerős horvát válogatott volt az ellenfele Horkai György és Kis István csapatának a máltai Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A mieink azzal a tudattal szálltak medencébe, hogy győzelmük esetén a szerbekkel csaphatnak össze a fináléba kerülésért.

A magyar csapat alaposan felszívta magát a találkozóra, nyoma sem volt a franciák elleni előző mérkőzés végén tapasztalható dekoncentráltságának. A harmadik negyed derekán 7-6-os állásnál már lehetett látni, hogy nagyon szoros lesz a vége, és így is történt.

A vége 10-10, a hosszabbításnak úgy vágott neki a csapat, hogy Pellei Frank, Kis Kristóf és Hornyák Olivér már kipontozódott. A hosszabbításban aztán Manhercz Krisztián és Fatovic akciógóljával 11-11-re módosult az állás, még három perc következett ezután. 

A hosszabbítás legvégén idegtépő pillanatokat élt át mindkét csapat. 16 másodperccel a vége előtt emberelőnybe került a horvát válogatott, de nem tudta kihasználni a lehetőséget. Volt még hátra egy kis idő, Vogel Simon a félpályán túlra dobta a labdát, amiért kiállítás járt. A horvát kapus előreúszott a félpályáig, hogy elvégezze a szabaddobást 2 másodperccel a vége előtt, előrepasszolta, éppen Szatmárinak. Már mindenki készült az 5 méteresekre.

A magyar játékosnak azonban helyén volt az esze, és mivel még volt hátra egy kis idő, a dudaszó pillanatában az üres kapuba hajította a labdát, ezzel pedig a mieink megszerezték a győzelmet. A gól érvényes volt.

Az Európa-bajnokság eddigi legjobb játékát nyújtva, és a legjobb meccsét játszva jutott a csapat a négy közé.

Eredmény – U17-es Európa-bajnokság, negyeddöntő:

Magyarország-Horvátország 13-12 - (2-3, 4-1, 3-3, 1-3, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
Gólszerzők:
Manhercz 4, Szatmári, Tóth 2-2, Pellei, Vogel, Hulmann, Kis, Csacsovszky

További negyeddöntők:

Oroszország-Olaszország 6-8 (1-2, 1-4, 1-1, 4-1)
Szerbia-Törökország 10-3 (1-1, 2-0, 2-1, 5-1)
Spanyolország-Montenegró 7-9

A friss információkat a Máltán utánpótlás-edzőként dolgozó Szilágyi Kristóftól kaptuk.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u17-es eb