cover image
Egyéb

Kemény Dénes szerint Cseh Sándor zseniális húzása döntötte el a BL-finálét

2017. május 30. 8:33

Az MVLSZ elnöke amondó, Cseh Sándor szolnoki edző „abnormális” időkérése volt a megnyert Bajnokok Ligája-döntő kulcsmomentuma. Nagy Viktorral közösen volt az M4Sport Sport7fő vendége.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szolnoki Dózsa-Közgép férfi vízilabdacsapata a szombati fináléban 10-5-re legyőzte a címvédő Jug Dubrovnikot a Duna Arénában.

„Bénultan kezdett a Szolnok, el is húzott a Dubrovnik 3-1-re – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az M4 Sport7fő című műsorában. – És akkor történt egy olyan momentum, amit csak igazán nagy edző tesz: egy abnormális time outot kért a Cseh Sanyi. Azaz nem a klasszikus time out szituációra kérte, hanem egy kicsit sokkoló volt, mert semmi nem történt, ő meg azt mondta, hogy time out. Leolvastam egy-két szép szót a kivetítőn a szájáról, és ott megfordult a mérkőzés. Tudniillik attól a góltól kezdődően a mérkőzés végéig, majdnem három negyed alatt összesen kettőt kapott a Szolnok. Ott kezdett el sokkal jobban védekezni a csapat, és ha jobban védekezel, eredményesebb vagy, akkor több gólt is lősz. Attól a time outtól kezdődően 9-2-re nyert a Szolnok.”

A szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok szakember szerint az is jó döntés volt Cseh Sándor részéről, hogy nem volt kiosztva, melyik szolnoki játékosnak melyik ellenfelet kell semlegesítenie. „A legfontosabb játékosokat semlegesíteni kell bárkinek, aki odakerül vele szemben. Ha valakinek kiosztanád, akkor bonyodalmat okozhat, ha az véletlenül elváltódik. Mindenki érezze fontosnak, hogy azt a játékost, aki vele szemben van, megfogja.”

Kemény Dénes azt is a szolnoki tréner erényének tartja, hogy a csapat nem került hullámvölgybe a szezon végén, azaz sem a bajnoki döntőben, sem a Final Sixben.

Az elnök szerint a győzelemhez nagyon kellettek Nagy Viktor emberhátrányban bemutatott kapusbravúrjai is, amelyek elbizonytalanították az ellenfelet.

A mérkőzésen 63 százalékos védési hatékonyságot produkáló hálóőr szintén úgy véli, hogy fordulópont volt a Kemény Dénes által is említett időkérés alatt kapott fejmosás. „Ennek az időkérésnek nagyon nagy ereje volt, és onnantól kezdtünk el játszani.”

Nagy Viktor szerint az is a Szolnok magabiztosságát és erejét mutatja, hogy a 2-1-es hátrány inkább erőt ad a csapatnak, nem pedig elbizonytalanítja. „Nem készültünk sem a Bresciára, sem az Egerre, sem senkire, csak magunkkal foglalkoztunk és az volt a lényeg, hogy a saját játékunkat próbáljuk a lehető legjobban játszani, és az vélhetően elég lesz.”

A háromszoros olimpai bajnok Kiss Gergely azt emelte ki a mérkőzésből, hogy a Szolnok remekül kihasználta a Dubrovnik gyengéit. „Viktor is tudta, hogy hova fognak jönni a lövések, nagyon nagy magabiztossággal védett két méterről is, messziről is. Az is markáns volt, hogy a Dubrovnik három-négy kiemelt játékosa nem tudott olyan tisztán lőni, mint ahogy a Recco ellen.”

A beszélgetés megnézhető: itt

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu
szolnok
kemény dénes
Nagy Viktor