cover image
Egyéb

BL Hatos Döntő: minden szinten siker!

2017. május 29. 19:15

Parádés eseménnyel és magyar BL-győzelemmel avatták fel a vízilabdázók a Duna Arénát. A Hatos Döntőn nem csupán a magyar csapatok, azaz az elődöntőbe jutó Eger és a győztes Szolnok vizsgáztak jelesre, hanem a szervezők is, a 2014-es Eb-t és a 2016-os BL hatos döntőt követően újabb pólós csúcseseménynek adott otthont a magyar főváros.

Az M4 Sport Sport7fő műsorának, és a társműsorvezető dr. Kiss Gergelynek a vendége volt dr. Kemény Dénes és Nagy Viktor, avagy a vízilabda kezdte és vezette fel a műsort. A téma természetesen a minden szinten hatalmas sikert hozó Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntője volt. Ami a finálét illet, a Magyar Vízlabda Szövetség elnöke így fogalmazott: „Érdekes meccs volt. A Szolnok kicsit bénultan kezdett, a felszabadultabbnak tűnő Jug Dubrovnik vezetett is 3–1-re. És ekkor történt egy olyan esemény, amelyet igazán nagy edző tud meglépni: Cseh Sanyi abnormálisan time outja. Nem klasszikus időkérés volt ez, hiszen semmi sem történt, semmi sem indokolta különösebben, ezért nevezhetem sokkolónak. Leolvastam a kivetítőn egy-két szavát, nem idézném. Ami a lényeg, innen fordult meg a meccs, innen 9–2-re hozta a partit a Szolnok.”

Érdekeség, ezeket a szavakat nem hallotta a világbajnok kapus, hiszen akkor még nem volt a stúdióban – majd pont ugyanerről beszélt: „Volt egy időkérés, amikor komoly fejmosást kaptunk, amelynek a lényegét úgy tudnám összefoglalni, hogy kérdés volt, kezdjük el végre a meccset, puhák vagyunk. Ennek komoly ereje volt. Önbizalommal játszottunk.”

Ami a szervezést illeti, dr. Kemény Dénes megjegyezte: „Ez egy előadás volt, az uszodának méltó avató eseménye, az első nagy előadása. Bármennyit dolgozott szervezettségében, látványában a szövetség ahhoz, hogy minden rendben legyen, a felejthetetlen élményhez kellett a csapatok teljesítménye, az Eger Brescia elleni győzelme, illetve a Szolnok végső sikere.”

Nagy Viktor erre így reflektált: „Ha nem lett volna ilyen jól megszervezve az esemény, nem látogat ki ennyi ember az uszodába, így hiába nyertük volna meg, nem adott volna ekkore élményt. Mert hihetetlen élményt adott minden játékosnak!”

Nem csak játékosnak, szurkolónak, magának a LEN-vezérkarának is. Már az első, csütörtöki napon több mint ötezren követték figyelemmel a helyszínen a negyeddöntőket a Dagály területén rekordidő alatt felépült komplexumban. A pénteki elődöntők és a szombati helyosztók pedig még magasabb nézettséget hoztak: az utolsó napon mindent egybevetve közel tizenkétezren szurkoltak a lelátókon, összesen pedig több mint 20 ezren látogattak ki a Duna Arénába a három nap alatt, ez is éppen úgy rekord, mint a döntő helyszíni nézettsége, hiszen Magyarországon és a Bajnokok Ligája történetében sem látogatott ki még annyi szurkoló vízilabda-mérkőzésre, mint a szombati zárónapon.

A Magyar Vízilabda Szövetség promóciós stratégiájának középpontjában a mérsékelt jegyárak álltak, hiszen a legfőbb cél az volt, hogy a Final Six igazi családi esemény legyen.
A minden eddiginél magasabb médiaérdeklődés jellemezte hatos döntőt, közel 200 televíziós, rádiós és újságíró tudósított az eseményről.

A létesítmény az elmúlt hetekben még építési terület volt, az építőkkel és a beruházókkal együtt a Magyar Vízilabda Szövetség olyan kialakítást tett lehetővé a hatos döntő idejére, amely révén mindenki biztonságosan szórakozhatott és nézhette a mérkőzéseket.

A Szervező Bizottságon belül külön csapat dolgozott a mérkőzések melletti szórakoztató produkciókon is, az Antenna Hungaria révén eddig soha nem látott technika vonult fel az eseményen: a mérkőzéseken 20 kamera dolgozott, 16 ledfal szolgálta ki a nézőket és kiemelkedő hangtechnika jellemezte a Final Sixet. A szórakoztató produkciókon kívül 3D vetítés is színesítette az eseményt.

A Magyar Vízilabda Szövetség négy év alatt – az Európa-bajnokságot, a masters Eb-t és a Final Six-tornákat beleértve – négy nagy európai eseménynek adhatott otthont, folyamatosan elnyerve az Európai Úszó Liga bizalmát.
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
BL Final Six
jegyed.hu
jegyek
eger
szolnok
kemény dénes
Nagy Viktor