cover image
Egyéb

Sztárigazolások a Fradinál

2017. május 29. 15:50

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólósokkal erősítette meg keretét az FTC-PQS együttese, amelynél a következő szezonban minden fronton a döntő a minimális cél.

Egy csapatra való játékos érkezik az Euro kupa-győztes FTC-hez, amely így egy csapásra a magyar bajnokság, s egyben Európa egyik legerősebb együttesévé avanzsál. A zöld-fehéreknél folytatja pályafutását az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, a világbajnok Vámos Márton, az Eb-bronzérmes és ifjúsági világbajnok Manhercz Krisztián, az universiadegyőztes és ifjúsági vb-ezüstérmes Sedlmayer Tamás, az ifi vb-ezüstérmes Német Toni, s két klasszis légiós, az olimpiai, háromszoros világ- és ötöszörös Európa-bajnok szerb Szlobodan Nikics, valamint honfitársa, a 19 évesen már olimpiai, világ- és Európa-bajnok Nikola Jaksics.

Impozáns névsor, az biztos, s a játékosok kvalitásainak megfelelően a célok is. Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója hangsúlyozta, a csapat minimális célja mindhárom sorozatban a döntőbe jutás, a három döntőből pedig minél többet szeretnének megnyerni.

Varga Dénes: „Az első számú motiváció, amiért érdemesnek láttam elmozdulni Szolnokról, az az volt, hogy olyan életszakaszba lépek – 30 éves vagyok –, hogy szeretnék gondolkozni abban, hogy mivel foglalkozom pályafutásom után. Kiemelten kezeltem a Fradi közeledését, a legjelentősebb múltú magyar klubról van szó. Úgy látom, alkalmas arra az állomány, hogy megvédje az Euro kupát, illetve előrébb lépjen a bajnokságban.”

Vámos Márton: „Budapesti gyerek vagyok, négy évet töltöttem Szolnokon, úgy gondolom, hogy elérkezett a váltás ideje. Nem játszottam sok klubban életem során, ez jó dolog, és ahol játszottam, ott megbecsülést kaptam, s én is megbecsültem a klubot, ahol voltam. Szeretném, hogy ez itt is így legyen.”

Manhercz Krisztián: „A Fradi számomra mindig is szimpatikus csapat volt, elég ha az elmúlt pár évre, a folyamatosa építkezésre gondolok. Olyan csapat alakult most, ami Magyarországon és a nemzetközi porondon is a döntőket célozza meg. Már a most véget ért szezon felénél úgy gondoltam, a következő idényben olyan csapatban kell játszanom ami nemcsak itthon, hanem Európában is kiemelkedő eredményeket akar elérni. A posztomon és máshol is vannak olyan játékosok, akiktől a vízben és a parton is sokat tanulhatok, de a csapattársam lesz például Vogel Soma, akivel kiskorom óta jó a kapcsolatom, ez is számít.”

Sedlmayer Tamás: „Varga Zsolt személye döntő volt az átigazolásomban, dolgoztunk együtt az utánpótlás-válogatottnál, és akkor is éreztem, hogy mindig a fejlődésemet tartja szem előtt. Azzal, hogy most a Fradihoz hívott, a saját pályafutásomat tudom előbbre vinni, ebben a csapatban ez adott lesz. Szeretnék bekerülni a felnőttválogatottba, amire megvan a lehetőségem, rajtam áll, hogy sikerül-e.”

Német Toni: „Régóta ismerjük egymást Varga Zsolttal, az utánpótlás-válogatottban volt az edzőm. Sokszor beszélgettünk és az egyik ilyen beszélgetés után felvetődött, hogy jöjjek a Fradiba, én pedig igen mondtam. Bízom benne, hogy együtt sikerül a csúcsra érnünk, én pedig jól be tudok illeszkedni a csapatba. Három center van a keretbe, biztosan nagy harc lesz, sokat tanultam az előző idényben Szlobodan Nikicstől, szerintem Szirányi Balázs mellett is így lesz majd.”

Szlodoban Nikics: „A Ferencváros a legjelentősebb magyar klub, a világ legjobbjai közül többen is itt vannak, így együtt játszhatom velük. Olyanok is, akikkel már szerepeltem együtt, míg másokkal még nem, de ősztől majd igen. Nagyon jó esélyeink vannak minden sorozatban, ez a csapat képes arra, hogy aranyérmeket szerezzen.”

Nikola Jaksics (a szerb válogatott edzőtáborából küldött videóüzenetet): „Örülök, hogy aláírtam az FTC-hez, boldog vagyok, hogy a világ legerősebb bajnokságában játszhatom. Hajrá, Fradi!”

FTC-PQS 2017–2018
Érkezett:
Nikola Jaksics (szerb, Partizan Beograd), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (mindkettő ContiTech-Szeged-Diapolo), Német Toni (A-Híd-OSC-Újbuda), Szlobodan Nikics (szerb, A-Híd-OSC-Újbuda), Varga Dénes, Vámos Márton (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép)
Távozott: Marko Avramovics (szerb, ZF-Eger), Marko Csuk (szerb), Dőry Farkas (Miskolc), Tóth Márton, Vogel Simon
Vízilabda hírek
ftc fradi csapatbemutato sajtaj varga denes vamos