cover image
Egyéb

BL hatos döntő: fantasztikus élmény!

2017. május 28. 9:31

Pályafutása első Bajnokok Ligája-döntőjében szerepelt Nagy Viktor, és a Szolnoki Dózsa-Közgép kapusa rögtön győzelmet ünnepelhetett.

Két-két négyes és hatos döntőben szerepelt eddig Nagy Viktor, egészen mostanáig azonban a bronzérem volt a maximum. Szombat óta viszont nemcsak BL-döntősnek, hanem BL-győztesnek is mondhatja magát a világbajnok kapus, aki remekelt a Jug Dubrovnik elleni fináléban, 15 kapuralövésből 10-et hárított, hatalmas bravúrokat bemutatva.

„Régóta készülök arra, hogy bejussunk a BL-döntőbe, az ember azért sportol, hogy minden meccset megnyerjen, örülök neki, hogy ez most megadatott – mondta Nagy Viktor, akinek a pénteki elődöntő után akadt egy kis hiányérzete. – Nem jött ki belőlem az az energia, ami lappangott, de átgondolva, örültem is, hogy nem pénteken sült el, hanem szombaton tudtam kiadni magamból mindent. Könnyen tudtam jól koncentrálni és jól tudtam nyúlkálni a kapuban a labdákért. Nagyon büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk, fantasztikus élmény volt ebben az idényben a Szolnok kapuját őrizni.”

A friss Bajnokok Ligája-győztes – aki ráadásul a hatos döntő legjobb kapusa is lett – mosolyogva megjegyezte, ugyan Zsivko Gocics nem hatalmazta fel rá, de elárulja: a csapatkapitány azt mondta a meccs előtt az öltözőben, hogy menjenek be a vízbe és bulizzanak! Nos, a Szolnok hatalmas bulit csapat a medencében, ráadásul tízezer ember társaságában.

„Amikor a végén kinéztem, akkor tűnt fel, hogy mennyi ember van itt. Mindenkinek azt kívánom, hogy ha van rá lehetősége, élje át – folytatta Nagy Viktor. – Ezért sportol az ember, nem a gyenge meccsek miatt, hanem a nagy mérkőzésekért és azért, hogy ennyi ember előtt játszhasson. Bármennyire is kemény a vízilabda, ez is egy játék, amit élvezni kell.”

A szolnokiak pedig élvezték a vízilabdát, remek gólokat szereztek, Kis Gábor parádés bombája zárta le a meccset, amely Nagy Viktor bravúrjairól is emlékezetes marad.

„Bár nem indult jól a meccs, az első gól az enyém volt, mellé nyúltam, de hitt bennem mindenki, én is hittem magamban, és éreztem a tartást a csapaton, amivel meg tudunk nyerni egy ilyen meccset. Koncentráltak és taktikusak voltunk, nem vitt el minket a hév” – tette hozzá Nagy Viktor.

Az immár Bajnokok Ligája-győztes Nagy Viktor.
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja hatos donto szolnok nagy viktor