cover image
Egyéb

BL hatos döntő: Csapat, extrákkal

2017. május 27. 20:04

A Szolnok lett a 2016–2017-es idény legjobb csapata a Bajnokok Ligájában, de Cseh Sándor edző szerint a döntő megnyeréséhez az egyéni teljesítmények is kellettek.

A parton nagyon megilletődöttnek tűnt, sikerült már felfogni, hogy megnyerték a Bajnokok Ligáját?
Hát persze, hogy megilletődött voltam, ez egy óriási dolog – kezdte Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Amikor például az ember öt-hat éve együtt dolgozik egy olyan emberrel, mint Zsivko Gociccsal, a csapatkapitányunkkal, akinek ez volt az álma, hogy BL-győztes legyen, és ezt együtt érjük el, az megrendíti az embert. És ez nemcsak Gocicsra, hanem több játékosra is igaz. Ezúttal nem kellett bemutatnunk, hogy működünk csapatként, megtettük ezt az egész idény során, négy sorozatban indultunk, mind a négyet megnyertük, a Bajnokok Ligáját veretlenül. Az egész idény során egységesek voltunk csapatként, de mindig azt hangsúlyoztam, hogy egy csapat nem nyert még soha Bajnokok Ligáját, ahhoz kellenek az extra egyéni teljesítmények. És most ezek megvoltak.

Nem is nagyon hagytak kétséget afelől, hogy ki nyeri a mérkőzést.
Nem éreztem végig azt, hogy uraljuk a mérkőzést. Az első másfél negyedben inkább a Dubrovnik akarata érvényesült. Ott vissza tudtunk jönni, egy háromból hat négy lett, minden játékos elhitte, hogy nyerni tudunk és ez szárnyakat adott.

És ön elhiszi már, hogy BL-győztes edző lett?
El. Sőt, úgy jöttem le az uszodába, hogy remélem, BL-t nyerünk, de ez olyan érzés, amiről nem tudom, hogy a meccs után egy, vagy két nappal hogyan jelentkezik.
 
Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
Döntő

Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–10 (2–1, 2–5, 1–2, 0–2)
Duna Aréna, vezette:
Alexandrescu (román), Margeta (szlovén)

DUBROVNIK: Bijac – Fatovic, Jokovic 1, Garcia, Vrlic, Perrone, Obradovic. Csere: Macan 1, Loncar 1, Markovic 2, Pavlicevic, Benic. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics 1, Vámos 2, Jansik D., Mezei, Prlainovics 3, Varga Dénes. Csere: Crousillat, Alekszics 3, Younger, Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

 
A Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő végeredménye:
1. Szolnoki Dózsa-Közgép (Milan Alekszics, Ugo Crousillat, Fülöp Bence, Zsivko Gocics, Hangay Zoltàn, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kis Gábor, Mezei Tamás, Nagy Viktor, Andrija Prlainovics, Szatmári Kristóf, Aaron Younger, Vámos Márton, Varga Dénes. Edző: Cseh Sándor)
 
2. Jug Dubrovnik
3. Pro Recco
4. ZF-Eger
5. AN Brescia
6. Olympiakosz Pireusz

Különdíjak
Legjobb kapus:
Nagy Viktor (Szolnok)
Legértékesebb játékos: Andrija Prlainovics (Szolnok)
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja hatos donto final six szolnok d