cover image
Egyéb

BL Hatos Döntő: a Pro Recco a bronzérmes, az Eger a negyedik

2017. május 27. 16:14

Dabrowski Norbert csapata a kisdöntőben nem bírt az olasz bajnokkal, amely magabiztosan nyert (15–6), így megszerezte a bronzérmet.

Két csalódott csapat csatájának szokták nevezni a BL-elődöntős vesztesek minidöntőjét, ugyanakkor tekintettel arra, hogy mégiscsak a bronzérem a tét, cseppet sem elhanyagolható küzdelem várt az egriekre. Akarták, nagyon akarták is a hevesiek a BL-érmet, ám sajnos ez így önmagában kevésnek bizonyult. Titkon reméltük, hogy a Hatos Döntőre fő esélyesként érkező Pro Recco sokkal keserűbben érkezik erre a meccsre, ami alaposan rányomja majd a bélyegét a teljesítményére – nos, a keserűség nyilvánvaló volt, mindazonáltal mindez a játék minőségén mi tagadás, nem látszott.

Főleg az olasz csapat védekezése volt kimagasló, szó szerint gallyra vágták az egri támadásokat – térfélcseréig mindössze négy lövés ment Tempesti kapujára. És abból az egyik Csuk értékesített ötméterese volt, amit Bedő harcolt ki. Ezen kívül Vapenszki jegyzett gólt – 6–1-es reccói vezetésénél…. Miképpen a Szolnok ellen, ezúttal sem ment a magyar bajnoki ezüstérmesnek a támadójáték, ám sajnos ezúttal hátul is akadtak gondok. Ivovics és di Fulvio vezérletével menetelt Vujaszinovics csapata, abszolút dominált, nem adott esélyt ellenfelének.

FINALSIX17_EGER_RECCO_20170527_Madar_David_003.jpgNagyszünet után sem sokat változott a játék képe, talán azt is mondhatjuk, nyugodt mederben zajlottak az események. Minden bizonnyal mindkét oldalon tudták, mi lesz a csata vége, így voltaképpen sem itt, sem ott nem feszültek meg igazán a játékosok. Szegény Mitrovics pörölt néha, hiszen záporoztak felé a lövések, máskülönben nem történt semmi különös, a Recco még növelte is az előnyét. A negyedik negyed aztán 15–6-tal zárult, avagy a Pro Recco lett a Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírás bronzérmese. De dicséret illeti a negyedik Egert is, amely előrelépett tavalyhoz képest, hiszen mégiscsak ott van Európa négy legjobbja között.
 
Dabrowski Norbert: – „Rossz érzés egy ilyen emóciókkal, feszültséggel teli mérkőzéssel zárni. Nagyon nagy különbség volt a két csapat között, játszott velünk a Recco mint macska az egérrel, a második-harmadik percben, amikor elkezdtek nagy sebességen játszani, látszott, hogy nem lesz esélyünk, és ilyenkor nagyon hosszú egy meccs. Egy olyan Recco ellen játszottuk a harmadik mérkőzést, amelyik ráadásul nem is csalódott volt, hanem dühös, látszott, hogy nem fog megállni, ha húsz góllal tud megverni minket, akkor annyival fog, és ebből egy rettentő hosszú és kínos mérkőzés lett. Rettentő volt nézni a játékosaim fejét a guillotine alatt.”


Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
Elődöntő

Pro Recco (olasz)–ZF-Eger 15–6 (3–1, 4–1, 3–2, 5–2)
Duna Aréna, vezette:
Buch (spanyol), Naumov (orosz)

RECCO: Tempesti – di Fulvio 3, Pijetlovics, Sukno 3, Fondelli, Ivovics 4, Filipovics 2. Csere: Mandics, Bodegas 1, Figlioli 1, Molina, Aicardi 1. Vezetőedző: Vlagyimir Vujaszinovics

EGER: Mitrovics – Csucskovics 1, Hosnyánszky 1, Csuk 1, Kovács G., Vapenszki 2, Hárai. Csere: Angyal, Decker Á., Lőrincz, Erdélyi 1, Bedő, Csiszár (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu
recco