cover image
Egyéb

BL hatos döntő: évek óta szeretnék ezt

2017. május 26. 22:32

A Szolnoknak sikerült klubtörténelmet írnia azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a címvédő Jug Dubrovnik lesz az ellenfele.

Igazolta a 7–5-re végződő Szolnok–Eger elődöntő az edzők várakozásait, a találkozó egészen másfajta küzdelmet hozott, mint a bajnoki döntő. Akkor a Szolnok dominált (különösképp a támadójáték volt kiemelkedő), most viszont a védekezésen volt a fő hangsúly.

„Mindkét edző erről beszélt, hogy körülbelül olyan mérkőzést vár, ahogyan végül alakult is a találkozó – kezdte Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Tizenhat napja nem játszottunk meccset, emiatt voltunk ólmosabbak, és az hogy harminc méterrel felettünk sokezer magyar drukker ül, ez különleges helyzet mindkét csapatnak. Ilyenkor az edzők próbálják az apróságok felé terelni a figyelmet, és lépésről lépésre, elsősorban a védekezéssel megnyerni az idegek harcát.”

Ez végül a Szolnoknak sikerült, amely a klub történelme során először lett finalista (az Eger is erre hajtott persze), a döntőben pedig a topfavorit Reccó verő Jug Dubrovnik következik. A címvédő Dubrovnik.

„A Jug tavaly és idén is remekül teljesített a hatos döntőben, nagyon jó csapatjátékra képes, van egy olyan játékosuk Perrone személyében, aki a csapat vezére és leszegett fejjel megy mindenki utána, szenzációs a két balkezesük és szenzációs a kapusuk is – mondta a szakember a riválisról, majd a saját csapatára is kitért. – Évek óta szerettük volna elérni a döntőt, tavaly lett volna reális esély rá, akkor nem jött össze, most viszont végre sikerült. Könnyű azt mondani, hogy milyen jó játékosok vannak a Szolnokban, azért ha végignézzük a keretet, BL-döntőt csak ketten vívtak még, most viszont a többieknek is megadatik ez. Sok játékos életében a pénteki volt a legfontosabb meccs – persze csak a döntőig.”

fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

A túloldalon Dabrowski Norbert elmondta, közvetlenül a lefújás után nagyon fájó a vereség, hiszen a végén azért támadtak, hogy kiharcolják az egyenlítést és a szétlövést, és ha a meccs előtt valaki ezt ígéri, gondolkodás nélkül aláírta volna – aztán majd kiderül, mire mentek volna azzal a támadással.

„Hárai Balázs apukáját tudnám idézni, aki egyszer azt mondta, büszke lennék a fiúkra, ha szükség lenne ilyen érzésre, de így csak szeretem őket – mondta Dabrowski Norbert.– Az döntött, hogy a Szolnok ki tudott használni két emberelőnyt, kicsit a mi figyelmetlenségünknek, fáradtságunknak is köszönhetően, olyan szituációkban, ahol elvileg megoldottuk a védekezést. Ezzel együtt megvalósítottuk azt, amit terveztünk erre a mérkőzésre, ha így játszottunk volna korábban a bajnoki döntőben is, nem hárommeccses lett volna az a párharc. A bronzmeccsen sokat jelent majd, melyik csapat tudja túltenni magát a csalódottságon, és a Recco most biztosan csalódottabb, mint mi, hiszen ők mindig favoritként érkeznek. Persze ők eggyel kevesebb meccset játszottak, a kispadjuk is hosszabb, de ha felemeljük a fejünket, nem hagyjuk, hogy letörjön minket ez a vereség, akkor megszerezhetjük a bronzérmet, ami nagyon szép lezárása lenne az elmúlt három évünknek.”
 
Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
Elődöntő

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–7 (2–1, 0–2, 1–2, 2–2)
Duna Aréna, vezette:
Margeta (szlovén), Putnikovics (szerb)

EGER: Mitrovics – Decker Á., Hosnyánszky 1, Csuk, Erdélyi, Vapenszki, Hárai 1. Csere: Angyal, Csucskovics, Lőrincz 1, Kovács G. 1, Bedő 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Vámos, Jansik D., Mezei, Prlainovics 3, Varga Dénes. Csere: Crousillat 1, Alekszics, Younger 3, Kis G., Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A további program
Május 27., szombat
A 3. helyért:
Pro Recco–ZF-Eger, 15:15
Döntő: Jug Dubrovnik–Szolnoki Dózsa-Közgép, 16:45
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
szolnok eger cseh dabrowski bl bajnokok ligaja hat