cover image
Egyéb

Átadták a 2017-es Szalay Iván-díjakat

2017. május 26. 12:01

A legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismerést Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára tíz tehetségnek adta át.

… és Fecsó bácsi, azaz Kemény Ferenc csak sorolta a neveket: Kiss Csaba, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Varga Dénes, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Bedő Krisztián, Gangl Edina, Illés Anna, Czigány Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella. Sorolhatta volna még sokáig, hiszen 1996 óta adják a díjat, azaz a felsorolt névsor közel sem teljes, ráadásul minden játékoshoz temérdek sztori is kapcsolódik, amelyek közül néhányat meg is osztott a megjelentettek az utánpótlásban igyekvő sorsát a mai napig szívén viselő szakember.

„Az a megtiszteltetés ér már elég régóta, hogy átadhatom ezt a díjat – szólt a megjelentekhez (akik között ott volt Horkai György és Kásás Zoltán is) a Rozmaring Kertvenddéglőben Fecsó bácsi a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnökeként. – Szalay Iván káprázatos technikai felkészültségű, hihetetlen gömbérzékkel rendelkező zsonglőr volt, aki érdekes, állóbekket játszott. A végrendeletében letett egy borítékot pénzzel a nevemre, hogy osszam ki az általam tehetségesnek vélt fiatalok között. Kezdetben magam tartottam kézben, ám egy ideje nem vagyok ott minden eseményen, így kollégáimmal, a Magyar Vízilabda Szövetséggel együtt döntünk. Ez a díj jelzést ad nektek, hogy hosszú távon kötelezzétek el magatokat a pólóban!”

Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára is szólt a díjazottakhoz: „Köszönjük Fecsó bácsinak, hogy évről érve kézben tartja a díjazást, hagyományt teremtett, és a szövetséggel közösen folytathatjuk mindezt. Ez az utánpótlás-játékosok legnagyobb díja, ami felelősség, öröm, nem szabad vele visszaélni. Ezt értékeljétek, folytassátok azt az utat, amin elindultatok.”

IMG_0585.JPGA lányoknál Alaksza Dóra (BVSC, 2002), Pap Mónika (UVSE, 2001), Dömsödy Dalma (Szentes, 2003), Pápai Barbara (UVSE, 2001), Utassy Janka Kata (BVSC, 2001), a fiúknál Baksa Benedek (UVSE, 2000), Grieszbacher Márk Erik (KSI, 2000), Schmölcz Norman (KSI, 2000), Szeghalmi Zsombor Levente (Szolnok, 2002) és Vígvári Vendel (UVSE, 2001) kapta a megtisztelő díjat.



Vízilabda hírek
szalay iván díj
hesz máté
kemény ferenc