cover image
Egyéb

BL hatos döntő: a Szolnok és a Recco is elkezdi

2017. május 26. 11:14

A pénteki az egyetlen nap a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, amelyen mindegyik csapat vízbe száll, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a csoportelsők, a Szolnok és a Recco is bekapcsolódnak a küzdelmekbe.

Az elődöntő volt a csoportelsők jutalma a hatos döntőben, így a Szolnok és a Recco csütörtökön még csak azt nézhette, hogy az Eger–Brescia és az Olympiakosz–Dubrovnik párharcokból mely ellenfél jut majd nekik. A Szolnok végül az Egerrel, míg a Recco a Dubrvonikkal találkozik, a csütörtökön kezdő négy együttes után most bemutatjuk a csoportelsőket.
 
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP
Alapítás éve:
1921
Színe: kék-fehér
Kiemelkedő sikerei: 9x magyar bajnok, 5x Magyar Kupa-győztes 
Legjobb BL-szereplés: 3. (2016)
Edző: Cseh Sándor
Út a hatos döntőig: A-csoport, 1. hely
szolnok.jpg  
Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy az elmúlt két szezonban a Recco, Dubrovnik, Olympiakosz hármast is le tudta győzni, utóbbit ráadásul idegenben, ezek az eredmények tökéletesen mutatják a Szolnok ere- jét. Cseh Sándor együttese sorozatban harmadszor lett magyar bajnok, tavaly a Margitszigeten csak egy hajszál választotta el a döntőbe jutástól, most viszont összejöhet a finálé. A magyar és szerb klasszisokra építő gárda a BL-ben még veretlen, erejét és tudását nézve a Dózsa pályázhat a legnagyobb eséllyel arra, hogy legyőzze a Reccót. Persze ehhez előbb mindkét együttesnek el kell jutnia a fináléig, a Szolnoknak például az Egert kell legyőznie ehhez.

PRO RECCO (olasz)
Alapítás éve:
1913
Színe: fehér-világoskék
Kiemelkedő sikerei: 30x olasz bajnok, 12x olasz kupagyőztes, 6x európai Szuperkupa-győztes
Legjobb BL-szereplés: 1. (1965, 1984, 2003, 2007, 2008, 2010, 2012, 2015)
Edző: Vlagyimir Vujaszinovics
Út a hatos döntőig: B-csoport, 1. hely
recco.jpg  
A vízilabda Real Madridja. A Pro Recco a pólótörténelem egyik legjelentősebb, legsikeresebb klubja, nyolcszor nyerte meg a BL-t és további hat alkalommal játszhatott döntőt – mindkettő rekord. Ráadásul a Reccóra is igaz a galaktikusok kitétel, hiszen a kimagasló anyagi háttér okán hemzsegnek a világsztárok a csapatban, az olasz mellett szerb, montenegrói, horvát, illetve ausztrálból, franciából és spanyolból lett olasz klasszisa is van az együttesnek. No meg egy zseniális edzője, Vlagyimir Vujaszinovics személyében, aki játékosként az egyik legnagyobb volt, edzőként pedig a Reccóval indult el ezen az úton.

A további program

Május 26., péntek
Az 5. helyért:
Olympiakosz-AN Brescia, 17:30
Elődöntő
Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Vízilabda hírek
bl bajnokok ligaja hatos donto final six szolnok r