cover image
Egyéb

BL hatos döntő: Jöhet az idegek harca!

2017. május 25. 22:35

Óriási csatában múlta felül az Eger a Bresciát a Bajnokok Ligája hatos döntőjének első napján, így összejött a magyar–magyar párharc, az Eger–Szolnok csata nyertese pedig bejut a fináléba.

Dabrowski Norbert lehelyezte a táskáját az egyik oszlop mellé, és jöhetett az ötödik negyede az Eger–Brescia mérkőzésnek, bár ez már könnyebb volt, hiszen a szakembernek a hatalmas csatában kivívott győzelmet kellett értékelnie az újságíróknak.

„Nagyon nehéz volt fizikailag ez a meccs, a pénteki elődöntő szempontjából a lehető legrosszabb – kezdte Dabrowski Norbert. – De tudtam, hogy ez lesz, korábban is beszéltünk róla, hogy fizikailag úgy készültünk a hatos döntőre, hogy három meccset vívunk. Ez látszott is, a végén pont ezzel nyertünk, hogy mi bírtuk jobban. Annak ellenére, hogy a játékvezetői felfogás rátett erre még egy lapáttal, sok kontra volt, sokszor érthetetlen is volt a számomra, igaz, következetesek voltak legalább. Jól reagáltuk le ezeket a helyzeteket, alkalmazkodtunk és ha azt nézzük, hogy végül a Muslim ütött, akkor ebből is mi jöttünk ki jobban.”

Az Eger ezzel a sikerrel klubtörténelmet írt, hiszen korábban sosem jutott még be a legjobb négy közé, de a szakvezető már előre is néz, s hangsúlyozta, két fontos feladatuk van: kipihenni magukat és odafigyelni arra, hogy ne ünnepeljék túl a sikert. Különben nem tudják megverni a Szolnokot.

„A mérkőzés elején biztosan nagy iramot diktál majd a Szolnok és nekünk esnek, ahogy ez lenni szokott, nekünk ezt a rohanást kell megállítani. Minden csapat, aki ezt játssza, a saját ritmusában is elfárad, ezért két negyed után lassul a játék, akármi is történik, így nekünk a meccs elejét kell megoldanunk. Aztán a meccs közepétől – a számításaim szerint döntetlen körüli állásnál – egy új mérkőzés kezdődik, ami az idegek harca lesz” – tette hozzá az Eger edzője. 

A túloldalon Alessandro Bovo már nem volt ilyen bőbeszédű, igaz, elégedett sem lehetett annyira, mint kollégája.

„Alapvetőn jó mérkőzést játszottunk, a csapatom kihozta magából, ami a képességei szerint benne volt, de ez most csak ennyire volt elegendő” – mondta a Brescia mestere.

Az Eger védője, Angyal Dániel azt emelte ki, hogy nehéz volt végig higgadtnak maradni, hiszen az olasz póló minden szépsége előjött, és emiatt külön örül, hogy nem az egriek, hanem végül a rivális veszítette el a türelmét.

„Amennyit kivett belőlünk ez a csata, annyi plusz energiát is adhat, hiszen klubtörténelmet írtunk. És egyébként is arra készültünk, hogy három nap alatt három meccset játszunk, szóval bírni fogjuk” – hangsúlyozta a védő.
 
Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
A négy közé jutásért

ZF-Eger–AN Brescia (olasz) 6–4 (2–2, 1–1, 1–1, 2–0)
Duna Aréna, vezette:
Putnikovics (szerb), Schwartz (izraeli)

EGER: Mitovics – Csucskovics 1, Hosnyánszky, Csuk, Erdélyi, Vapenszki 1, Hárai 3. Csere: Angyal, Decker Á., Lőrincz, Kovács G. 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

BRESCIA: del Loungo – C. Presciutti, Randelovics, Paskovic 1, Muslim 1, Nora 2, Bertoli. Csere: Guerrato, Manzi, N. Presciutti, Ubovics, Napolitano. Vezetőedző: Alessandro Bovo

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A további program

Május 26., péntek
Az 5. helyért:
Olympiakosz-AN Brescia, 17:30
Elődöntő
Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek