cover image
Egyéb

BL Hatos Döntő: elődöntős az Eger is!

2017. május 25. 21:21

Lesz magyar BL-döntős idén, hiszen Dabrowski Norbert csapata nagy csatában 6–4-re legyőzte a Bresciát, és pénteken a Szolnokkal játszhat a fináléért!

Tengernyi felvétel, alapos kielemzés – de nyilván fordítva is igaz. Avagy az Eger és a Brescia nyilvánvalóan mindent tudott egymásról úgy is, hogy az idei szezonban nem találkoztak, és a tavalyi meccseikből (amelyeket a mieink nyerek magabiztosan) sem lehetett kiindulni. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy óvatosan indult a csata – és egy hatalmas Hárai-góllal! A világbajnok center nem a „helyéről”, hanem kintről vállalkozott, átlövése beakadt, del Lungo mozdulni sem tudott igazán rá. Alaphangnak tökéletes volt, ugyanakkor az olasz együttes kisvártatva fórból egyenlített (Nora), majd miután Csukot visszaúszás közben kiállították, és Bovo mester időt kért, csapata kíméletlenül játszotta meg a figurát, amelynek végén Paskovic volt a pontos befejező. Az egri támadások elhatlak a szorosban, Bedő ellen kontra jött, s bizony Mitrovics nagy védése kellett hátrányban (a közönségnek nagyon nem tetszett a negyedik egri kiállítás…), hogy ne legyen 1–3…

Lett aztán helyette 2–2! Lett, mert az első egri fórban Vapenszki remekül ívelte a labdát a falban kiemelkedő Hárai kezére, aki kapufás góllal egyenlített. Mitrovics hátul elkapta a fonalat, így sikerült megőrizni az első negyedben az ikszet. Persze a végén még volt egy ötödik egri kiállítás, amely áthúzódott a folytatásra.

A fontos ráúszást Kovács Gergő megnyerte, így odalett a Brescia előnye, ám mégis vezetett aztán az olasz ezüstérmes – persze centiken múlt. Centiken, mert Csuk lövése a fán csattant, átellenben pedig Nora kísérlete éppen becsúszott Mitrovics hóna alatt. Randelovics kapufája után (Mirovics ütötte oda, de nem láttak a bírók) Csuk fórban del Lungo feje fölé célzott, de a kapus lereagálta, így védett. A következő fórban pedig lövésig sem jutott a csapat – bizony, jobb lett volna, ha fújnak bele kiállítást Hosnyánszky lövésébe…

Hátul nem volt gond, kitolták a védők az olasz centereket, veszélytelennek bizonyult a Brescia, ám a támadások… A soros fórban Csucskovics a rendezetlen védelemmel szemben aztán csak eredményes volt – a falat kenyér kategóriát jelentette a 3–3-at eredményező találata. Lehetett volna 4–3 is, hiszen kivédekezte a rivális támadását Dabrowski együttese, majd a negyed utolsó akciójában fórt kapott – a kapkodás megjátszás végén Angyal lövését védte del Lungo.

A szünetben Filip Filipovics az Európai Úszószövetség elnökétől, Paolo Barellitől vette át a 2016-os év játékosa LEN-díjat.

FINALSIX17_EGER_BRE_20170525_Madar_David_004.jpgTérfélcsere után talán még inkább a küzdőjelleg dominált, nem sok teret hagytak egymásnak az urak, nem véletlenül mondta Dabrowski Norbert, hogy kevés gólos meccsre lehet számítani. A váratlant Hosnyánszky húzta, csavarja azonban a felső lécen csattant – balszerencse. Sőt a kipattanó után kiállították az amúgy sem fújásokkal támogatott Bedőt, Bovo időt kért. Hiába, Muslim is a lécet találta telibe. Az ellentámadás során Hárai „szállította” a kiállítást, amely után végre vezetni tudott a magyar bajnoki ezüstérmes! A jó megjátszás végén Kovács Gergő a kapásszélről pattintott pontosan! Felforrósodott a hangulat a következő bresciai támadásnál, amelynek végén Mitrovics védett, s amely után Bertoli pontozódott ki. Az Eger időt kért, de ebben a fórban sem tudott aztán kapura lövésig sem jutni… Hat a hat ellen lőtt Vapenszki szorongatott helyzetben a felső lécre. A következőnél Decker passza volt pontatlan, avagy hiába volt kétszer is lehetősége a plusz kettőhöz az Egernek, nem élt vele. Ez pedig megbosszulta magát: Muslim távolról egyenlített. A döntés a záró menetre maradt.

Emberhátrányban Csuk blokkolt, amúgy ide-oda úsztak a felek, nem bírtak igazán egymással. Aztán jött Vapenszki, villant a balkeze – meg is lepte vele alaposan del Lungót! A jó védekezés után egy fór, egy belőtt fór következett (Hárai volt a falból kíméletlen), így 4:29-cel a vége előtt 6–4 állt a táblán! Mitrovics emberhátrányban védett, majd Muslimnál szakadt el a cérna, végleg kiállították brutalitásért – az ötöst azonban Erdélyi kihagyta. Bovo időt kért 2:56-tal a vége előtt, mindegy-mindegy alapon jött előre emberhátrányban a Brescia. Hiába, mert az Eger okosan játszott, támadásait végigvitte, ölte az időt. Tapsolt a publikum, 6–4 lett a vége.

FINALSIX17_EGER_BRE_20170525_Madar_David_001.jpgLesz magyar BL-döntős, hiszen pénteken Szolnok–Eger csata következik az elődöntőben!

Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
A négy közé jutásért

ZF-Eger–AN Brescia (olasz) 6–4 (2–2, 1–1, 1–1, 2–0)
Duna Aréna, vezette:
Putnikovics (szerb), Schwartz (izraeli)

EGER:
Mitovics – Csucskovics 1, Hosnyánszky, Csuk, Erdélyi, Vapenszki 1, Hárai 3. Csere: Angyal, Decker Á., Lőrincz, Kovács G. 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

BRESCIA: del Loungo – C. Presciutti, Randelovics, Paskovic 1, Muslim 1, Nora 2, Bertoli. Csere: Guerrato, Manzi, N. Presciutti, Ubovics, Napolitano. Vezetőedző: Alessandro Bovo

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A további program

Május 26., péntek

Az 5. helyért: Olympiakosz-AN Brescia, 17:30
Elődöntő
Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu
brescia