cover image
Egyéb

BL Hatos Döntő: négy között a Jug Dubrovnik

2017. május 25. 20:13

A tavalyi finálé résztvevői ezúttal a négy között találkoztak: a címvédő 7–2-re vezetett, ám az Olympiakosz egyenlített. Ez azonban elvette az erejét, a horvát bajnok ismét elhúzott, és végül 11–8-ra nyert. Az elődöntőben a Pro Reccóval csatázhat.

A tavalyi döntőben 6–4-re nyert a Jug, a felek ezúttal a négy közé jutásért összeakadtak a Hatos Döntőben. És ha már összeakadtak, játszottak egy parádés meccset. Azt egész úgy kezdődött, hogy úgy tűnt, a címvédő „elgázolja” riválisát. Bijac villogott a kapuban, társai előtte remekül tették a dolgukat, avagy a védekezés összehangolt munkája igencsak gyümölcsözött. Kiindulópontnak tökéletes volt mindez Kobescak mester csapatának, erre építve a támadásokat kezdte el szétnyitni az ollót. Obradovic akcióból, Fatovic lefordulás után, Jokovic pedig fórból talált be – míg átellenben csak Kolomvos volt képes gólt szerezni, igaz centermunkája felettébb pazar volt.

A második negyedben Loncar és Vrlic harcolt ki ötöst, Perrone mindkettőt belőtte, máris 1–5 állt a táblán. Lehetett volna 1–6, sőt 1–7 is, hiszen kétszer is fórban adogattak a horvátok, ám nem jártak sikerrel. Genidounnias szépített, ám, Markovic, majd Bijac védése után Vrlic is gólt jegyzett, nagyszünetben 7–2-re vezettet a Dubrovnik a teljesen formán kívül pólózó görögök ellen.

FINALSIX17_OLY_JUG_20170525_Madar_David_002.jpgIgen ám, de az Olympiakoszt nem szabad leírni, ez bebizonyosodott. Vlachos csapata térfélcsere után döbbenetes, de alig több mint négy és fél perc alatt kiegyenlített! Genidounnias, Mylonakis, Fountoulis, Genidounnias, Kolomvos, öt lövés, öt gól, míg hátul Pavic kapta el a fonalat! Parádés pillanatok voltak!

Garcia rángatta ki a bajból a BL-győztest, hiszen két góllal sokkolta a hangos Olympiakosz-tábort, sőt miután Vrlic szenzációs csavarja is célt ért, újra hárommal ment a Jug. Mennyből a pokolba és fordítva.

Ezt az előnyét tartotta a záró menetben a horvát bajnok, Ntoskas csak a hajrában volt képes kozmetikázni, a Jug győzelme már nem forgott veszélyben. A dudaszó előtt egy másodperccel Markovic állította be a végeredményt, 11–8-ra nyert a Jug Dubrovnik, így pénteken a Pro Reccóval elődöntőzhet.

Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
A négy közé jutásért

Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Dubrovnik (horvát) 8–11 (1–3, 1–4, 5–3, 1–1)
Duna Aréna, vezette:
Buch (spanyol), Naumov (orosz)

OLYMPIAKOSZ:
Pavic – Mylonakis 1, Delekas, Genidounnias 4, Kolomvos 2, Janovic, Espanol. Csere: Fountoulis 1, Buslje, Pontikeas, Ntoskas, Mourikis. Vezetőedző: Theodoris Vlachos

DUBROVNIK: Bijac – Fatovic 1, Jokovic 1, Garcia 2, Vrlic 2, Perrone 2, Obradovic 1. Csere: Macan, Loncar, Markovic 2, Pavlicevic, Benic. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A további program

Május 26., péntek
Az 5. helyért:
Olympiakosz-AN Brescia, 17:30
Elődöntő
Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu
jug