cover image
Egyéb

Utolsó simítások – kezdődhet a hatos döntő!

2017. május 24. 20:13

Az Olympiakosz társaságában készült az Eger a Brescia elleni kulcsfontosságú mérkőzésre, amely arról dönt, hogy játszhat-e az elődöntőben a Szolnokkal a hevesi együttes.

Dabrowski Norbert és Todorisz Vlahosz lassan saját zugot kaphatna a Duna Arénában – az Eger és az Olympiakosz edzője gyakorlatilag az egész szerda délutánt a vadonatúj uszodában töltötte.
 
Először a Bajnokok Ligája hatos döntőjének – ez lesz a Duna Aréna első nemzetközi eseménye – sajtótájékoztatóján vettek részt, majd a két szakember hosszasan beszélgetett a különteremben, végül pedig csapataik közösen gyakoroltak. És miközben a parton is a finomhangolás tartott, az Eger és az Olympiakosz is az utolsó simításokat végezte.
Ebbe még az is belefért, hogy a váltakozó fényviszonyok (a lámpák tesztelése) közepette emberelőnyös és –hátrányos gyakorlást végeztek az együttesek, ami mindkét gárdának hasznos volt. Ráadásul a felek legkorábban a záró napon találkozhatnak egymással (a döntőben, vagy a bronzmeccsen), így még azon se kellett nagyon aggódni, hogy a másik kifigyelhet egy-egy trükkös megoldást.
 
A hevesiekkel kapcsolatban fontos információ, hogy Lőrincz Bálint is ott az edzésen, és ugyan bekötött csuklóval, de vízben lehetett. Az Eger mindenesének a Szolnok elleni döntő második meccsén vitte el a csuklóját egy lövés, s egy ideig bizonytalan volt a szereplés, egy hete például még fájdalmas arccal csavargatta a kezén lévő kötést, amikor a juniorválogatottal edzett a csapat. A több poszton bevethető játékos szerepeltetése azért is volt nagy kérdés Dabrowski Norbert edzőnek, mert a három nap során nem lehet cserélni, így azzal a tizenhárom játékkal kell végigjátszani a hatos döntőt, akiket az első mérkőzés előtt megad.
 
A gyakorláson amúgy azt láttuk, hogy mindkét csapat igyekezett a lehető legpontosabban végrehajtani a különböző figurákat, begyakorolni a szükséges mozdulatokat, miközben Dabrowski edző a déli, míg Vlahosz a medence északi oldaláról figyelte a játékosokat.
 
„Tudjuk a Brescia erényeit és a gyenge pontjait, arra kell koncentrálni, hogy az erényeket a szőnyeg alá söpörjön, a gyengeségeket pedig felhozzuk – mondta Dabrowski Norbert, az Eger edzője. – Ha így lesz, akkor az történik majd a vízben, amit mi akarunk. Úgy érzem, a Brescia ellen jobb sanszunk van, mint az elmúlt két évben a Juggal szemben. De egy meccsen ebből a hat csapatból bárki, bármikor bárkit legyőzhet, ezért sem foglalkozom még a többi meccsel. A BL-győzelem az álom, de a célom, hogy verjük meg a Bresciát és akkor lehet tovább közelíteni az álom felé.”
 
Érdekesség egyébként, hogy a tornát felvezető sajtóesemény részeként ráúszóversenyt tartottak, amely döntőjébe az Eger és az Olympiakosz került be, ott pedig a magyar együttes győzött. Remélhetőleg, a magyar sikerek a következő három napban is folytatódnak.
 
A hatos döntőre tehát még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt!

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna
A program

Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:
Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19:00
ZF-Eger–AN Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő
Az 5. helyért, 17:30
Olympiakosz/Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger/AN Brescia-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
eger duna arena bl bajnokok ligaja final six dabro