cover image
Egyéb

Masters Világbajnokság: pólóban betelt a létszám

2017. május 24. 11:05

120 csapat küzd majd a Margitszigeten – köztük a +40-es kategóriában a Millennium néven induló, Gergely Istvánnal és Varga Tamással kiegészülő sydneyi olimpiai aranyérmes férfiválogatottunk, illetve összeállnak Európa-bajnok, világbajnok női pólósaink is.

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) kedden arról adott tájékoztatatást, hogy a szervezet GMS-rendszerében történt regisztrációk alapján két sportágban (illetve az egyik sportág egyik versenyszámában) érvényesíteni kellett a létszámkorlátra vonatkozó aktuális irányelvet – írta a vb hivatalos oldala.

A vízilabdatornán – ahogyan előzetesen jeleztük is – 120 csapatban határozta meg a Szervező Bizottság a résztvevők számát, így bonyolítható le biztonságosan és sportszakmai szempontból is professzionálisan a világbajnokság. Nos, a jelentkezések alapján új csapatok regisztrálására már nincs lehetőség, így maximális érdeklődés és részvétel mellett zajlik majd a torna a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

A +40-es kategóriában – mint korábban jeleztük – a Millennium néven induló, Gergely Istvánnal és Varga Tamással kiegészülő sydneyi olimpiai aranyérmes férfiválogatottunk is szerepel, illetve összeállnak Európa-bajnok, világbajnok női pólósaink is, akik között friss hír, ott lesz a női másodosztályú bajnokság 4. és 5. fordulójában szerepet kapó, közel öt év után játszó Drávucz Rita is. De említhetjük Stieber Mercédesz, Pelle Anikó, Kis-Primász Ágnes, Doroszlai Szalkay Orsolya vagy éppen Gruber Laura nevét.

A 17. FINA Masters Világbajnokságon a vízilabdát 7–13. között rendezik a Margitszigeten, s mint jeleztük, a belépés ingyenes lesz a meccsekre, csupán regisztrációs jegy kell hozzá. Amint kiderülnek erről további részletek, természetesen a szervezőbizottság mellett mi is hírt adunk róla.

Vízilabda hírek
masters
masters vb
millennium
kósz
kiss
kemény dénes