cover image
Egyéb

Zsinórban tizenkettedszer bajnok a Pro Recco

2017. május 20. 18:22

A genovai csapat 31. bajnoki aranyérmért szerezte, miután a fináléban a Bresciát is legyőzte. A két csapat a jövő héten a budapesti Bajnokok Ligája Final Six-en szerepel.

Csak úgy, mint tavaly, az olasz bajnokság ezúttal is hatos döntőben dőlt el. A Final Six első napján a Verona és a Canottieri Napoli nyert, ám aztán egyik sem tudta felvenni a versenyt az elődöntőben a Recco, Brescia kettős ellen. A bronzmeccs viszont mindkettőnek fontos volt, hiszen a győztes a következő szezonban a BL-ben próbálkozhat – nos, a Canottieri a négygólos Giorgetti vezérletével 8–7-re nyert.

A fináléban (amelyet a jelentések szerint 1400-an néztek a helyszínen) jól kezdett a Recco, 4–2-re, majd 3–2-re nyerte meg az első két negyedet, így a nagyszünetben 7–4-re vezetett. Térfélcsere után azonban del Lungo lehúzta a rolót, Randelovics és C. Presciutti a túloldalt gólt jegyzett, azaz feljött egy gólra a Brescia, amely a bajnokság alapszakaszában nem is oly régen legyőzte riválisát. Di Fulvio nyugtatta meg a reccói híveket, majd a záró menet elején Ivovics is gólt szerzett, azaz visszaállította a címvédő a háromgólos különbséget. Sőt Figlioli már 10–6-os részeredményt varázsolt a táblára, azaz voltaképpen öt perccel a vége előtt eldőlt minden. A vége reccói örömjáték lett, Vlagyimir Vujaszinovics együttese 13–6-ra nyert, és lett 31. alkalommal olasz bajnok.

A Recco pénteken az Olympiakosz–Jug Dubrovnik meccs győztesével játszik a Bajnokok Ligája elődöntőjében, míg a Brescia csütörtökön a ZF-Egerrel csatázik az elődöntőbe jutásért a Duna Arénában.

Olasz férfibajnokság
Hatos döntő, Torino

A négy közé jutásért:

Verona–Savona 9–6
Posillipo Napoli–Canottieri Napoli 8–9

Elődöntő:
Pro Recco–Canottieri Napoli 20–6
AN Brescia–Verona 9–5

Az 5. helyért:
Savona–Posillipo Napoli 9–10

A 3. helyért:
Canottieri Napoli–Verona 8–7

recco31.jpgDöntő:
Pro Recco–AN Brescia 13–6 (4–2, 3–2, 1–2, 5–0)

Recco:
Tempesti – di Fulvio 1, Mandics 2, Filgioli 1, Fondelli, Alesiani, Sukno 3, Echenique, Figari 1, Bodegas 2, Aicardi 1, Ivovics 2, Volarevic (kapus)

Brescia: del Lungo – Guerrato, C. Presciutti 1, Randelovics 1, Pakovics 1, Manzi, Muslim 1, Nora, N. Presciutti, Bertoli 1, Ubovics 1, Napolitano, Morretti (kapus)

A BL hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – fantasztikus jegyáron részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna
A program

Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:

Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19:00
ZF-Eger–AN Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő
Az 5. helyért, 17:30
Olympiakosz/Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger/AN Brescia-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
recco
brescia
bl
olasz