Már csak 6 nap a BL Final Sixig! Óvatos a Recco klasszisa

2017. május 19. 11:25

Tízből tíz a szezonban a Recco BL-mérlege, mindezek ellenére balkezes szerb kiválósága, Filip Filipovics szerint a tavalyi negyedik hely után nincs nyomás az olasz csapaton. Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna – május 25–27. Jegyek, bérletek fantasztikus áron: jegyed.hu

A 30. életévét a hónap elején betöltő olimpia-, világ- és Európa-bajnok, világ legjobbjának is megválasztott Filip Filipovics a jövő heti Bajnokok Ligája Final Sixről is szót ejtett abban az interjúban, amelyben némi aggodalmát fejezte ki a szerb vízilabda jövőjével kapcsolatban. Tudvalévő, súlyos anyagi gondokkal küzdenek a szerb csapatok, miképpen a balkezes kiválóság fogalmazott: „Ha mindez nem változik, úgy a sikerek sem jönnek majd, a fiatalok pedig elpártolhatnak a pólótól.”

Csapatával a napokban éppen az olasz bajnoki hatos döntőben igyekszik megvédeni a címet, majd következhet a budapesti fellépés. A csoportmérkőzések során mind a tíz meccsét győzelemmel abszolváló együttes az elődöntőben az Olympiakosz–Jug Dubrovnik parti győztesével mérkőzik majd, avagy nem vár rá könnyű feladat. Sokan kiáltják ki nagy esélyesnek a Reccót, ő azonban óvatos: „Azok után, hogy tavaly a negyedik helyen végeztünk a Bajnokok Ligájában, nincs a csapaton nyomás. Apróságok döntik el a mezőnyben a mérkőzéseket, bármi megtörténhet ezek között a csapatok között, ezért is szép a sport.”

Valón óvatos, mindazonáltal biztosak lehetünk abban, csak és kizárólag 12/12-es mérleggel lenne elégedett minden reccói a szezon BL-mérlegét illetően.

A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – fantasztikus jegyáron részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna
A program

Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:

Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19:00
ZF-Eger–AN Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő
Az 5. helyért, 17:30
Olympiakosz/Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger/AN Brescia-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45
Eger-junior-válogatott edzés, 2017.05.19. - Fotók: Madar Dávid
Szolnok-junior-válogatott edzés, Duna Aréna, 2017.05.19. - Fotó: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok