cover image
Egyéb

Még 8 nap a Final Sixig! Dacos Eger a porondon

2017. május 17. 10:34

Decker Ádám, a hevesiek világbajnok védője szerint csapata feltétlen nyomot szeretne hagyni a klubszezon végén, kellőképpen motivált, sanszos a jó eredményre – de csak akkor, ha úgy játszik, mint a bajnoki döntőt megelőzően. Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna – május 25–27. Jegyek, bérletek fantasztikus áron: jegyed.hu

A bajnoki fináléból kiindulva hihetnénk, hogy a sikerrel zár szolnokiaknak sokkal könnyebb volt néhány napos pihenő után újra nekiállni edzeni, mint a keserű egrieknek, ám egyrészt a fárasztó szezon végén itt is, ott is érthetően fáradtak a felek, ugyanakkor a Final Six részvétel értelemszerűen mindenkit felvillanyoz, ergo plusz energiák szabadulnak fel.

Ettől függetlenül az Eger védője, Decker Ádám nem tagadja: „Fáradt vagyok. Kimerítő volt a klubidény, sokszor centerként is helyt kellett állnom. Végig magas szinten pólóztunk, megnyertük a bajnoki alapszakasz, csoportmásodikként jutottunk be a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe, Magyar Kupa-döntőt vívtunk, sok szelet tettünk a vitorlába.”

A világbajnok amondó, ha visszapörgethetné az időt, év közben kicsit lazábbra fogná, nem úgy állna minden meccshez, hogy az a döntő. Mindezt így próbálta érzékeltetni: „Okosabban osztanám be az erőmet, szerintem kicsit túlpörögtük a dolgokat. Persze ez egy 33 éves ember szubjektív véleménye. Főleg ha azt veszem, hogy amikor menet közben megkérdeztem Kovács Gergőt, miként bírja erővel, megvonta a vállát, jól, miközben én a koporsómba sem tudtam volna beütni a szöget…”

Ami magát a Szolnok elleni bajnoki döntőt illeti, aludva néhány éjszakát a történtekre, Ádám szerint ugyan valóban az első hazai meccsen történt váratlan fordulat határozott meg sok mindent, de nem lehet mindent erre fogni: „A meg nem adott szolnoki gól, Mezei Tamás végleges kiállítása, a megítélt ötméteres ellenfülünkben hatalmas dacot váltott ki. Beszéltem többükkel, és megerősítették, hogy berobbant a düh, miközben mi valamiért leültünk. Hogy miért, fogalmas sincs. Viszont csak erre a fordulatra fogni a döntő elveszítését nem lehet, hiszen Szolnokon is vezettünk három-egyre, minden remekül működött, mígnem egyszer csak elöl leblokkoltunk, pedig akkor nem történt semmi őrület úgymond. El kell ismerni, jobb volt a Szolnok, mi gondokkal küszködtünk, és pont a fináléban nem játszottunk úgy, ahogy tudunk. Ellenben itt az újabb esély! Bármennyire fáradt egy játékos, a Bajnokok Ligája Final Sixre felkészülni remek érzés, nem profi sportoló, aki ezt nem érzi át. Nincs is ezzel gond, úgy érzem, mindannyian kellőképpen odatesszük magunkat. Reális esélyt látok arra, hogy jó, mondhatom kiugróan jó eredményt érjünk el – persze csak ha úgy játszunk, ahogy már bizonyítottan tudunk. Dacos vagyok, dacos a társaság, nyomot akar hagyni a klubszezon végén minden játékos, szóval optimistán várom az eseményt!”

Az Eger, csak úgy mint a Szolnok, a héten a Bajnokok Ligája Final Six helyszínén, a Duna Arénában kétkapus meccset vív a Horkai György irányította junior-válogatottal.

A hatos döntőre még kaphatók jegyek, szóval, aki nem akar lemaradni, keresse a jegyed.hu oldalt – fantasztikus jegyáron részese lehet naponta a várhatóan nem mindennapi hangulatnak, a Duna Aréna első nemzetközi eseményének!

Bajnokok Ligája, férfiak, Final Six, Budapest, Duna Aréna
A program

Május 25., csütörtök – négy közé jutásért:

Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19:00
ZF-Eger–AN Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő
Az 5. helyért, 17:30
Olympiakosz/Jug Dubrovnik-Pro Recco, 19:00
ZF-Eger/AN Brescia-Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat
A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45




Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
jegyek
jegyed.hu
decker ádám