cover image
Egyéb

A Szentes a 15., a KSI a 16.

2017. május 13. 20:08

Az E.ON férfibajnokság helyosztóján Pellei Csaba együttese a hazai siker után idegenben is jobb volt, így megkaparintotta az elvben osztályozós helyet.

A hazai győzelem után a Tüske uszodában is nyert a Szentes. Nyert, mert sokkal jobban kezdte a mérkőzést, míg a KSI: a nagyszünetben 6–2-re vezetett. A tíz gólt hozó harmadik negyed után sem tudott a fővárosi nevelőegyesület közelebb férkőzni, pedig menet közben egy gólra felzárkózott, de utána újra kapott zsinórban három gólt. Így pedig nem lehetett esélye. Az öt gólig jutó Kiss Kristóf vezérletével végül 13–9-re nyertek a vendégek, megkaparintva az alapesetben az osztályozót jelentő 15. helyet. A KSI lett tehát az utolsó, a kiírás szerint a kieső. Kérdés, miként végeznek majd a csapatok az ob I/B-ben, az ottani első vállalja-e majd az első osztályú szereplést, a második pedig az osztályozót.

Horváth János: Mindenképpen megérdemelten nyert a Szentes. Nagyon erős a magyar bajnokság és megmutatkozott a különbség az ob I, illetve az ifibajnokság között, hiszen az utóbbi veretlenül vezetjük, a felnőttek között pedig egy meccset tudtunk nyerni a szezonban. Sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a Szentes elleni párharcot. Mindkét mérkőzésen úgy kezdtünk, ami ilyen tét mellett megengedhetetlen, buta egyéni hibákat követtünk el. Ami a csapat összetételéből adódik, a három kiöregedő játékosunkon kívül a többiek ifjúsági, vagy serdülőkorúak, az ő játékukban még nagy a hullámzás, de azon dolgozunk, hogy ez megváltozzon.

Pellei Csaba: – Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is lett. A négygólos győzelem nem tükrözi a harcot, ami a vízben zajlott. A KSI fiatal, gyors csapat, mi jobbak vagyunk, ami természetes, de remélem, hogy a KSI a következő szezonban is első osztályú lesz, ez a magyar vízilabda érdeke.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 15. helyért, 2. mérkőzés
KSI SE–Metalcom-Szentes 9–13 (1–4, 1–2, 5–5, 2–2)
Gólszerzők:
Kardos 2, Tóth B., Berki, Lévai, Zerinváry, Teleki, Bóbis, Kósa, ill. Kiss K. 5, Somogyi 2, Vishnyakov 2, Werner, Szalai, Tóth Gy., Reuten
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szentes javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban közölt eredmények
A 9. helyért, 2. mérkőzés
Fotó: Láng Róbert/kapospolo.hu

Fotó: Láng Róbert/kapospolo.hu

Kaposvári VK–RacioNet-Honvéd 7–11 (0–3, 2–3, 4–1, 1–4) - itt olvashat a meccsről
Gólszerzők:
Berta 2, Dobos, Kovács O., Vindisch, Juhász-Szelei, Sántavy, ill. Szivós 4, Gyárfás 3, Shimizu 2, Fejős, Simon R.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Honvéd javára

A 13. helyért, 2. mérkőzés
EBP-Tatabánya–UVSE 7–8 (2–1, 2–1, 2–4, 1–2) - itt olvashat a meccsről
Gólszerzők:
Garancsy, Kiss Gy., Máthé, Szabó B., Francsics, Salamon A., Kolarik, ill. Korényi 2, Szentesi 2, Dávid, Keresztúri, Márkus, Korbács
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UVSE javára
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
ksi
szentes