Egyéb

A Honvéd lett a kilencedik

2017. május 13. 17:22

Az E.ON férfibajnokság helyosztóján nagyot harcolt a Kaposvár, ám a Szivós Márton vezérelte vendégek 11–7-re nyertek.

Hullámzó meccset vívtak a felek. Lekerült a sátortető, így a szabad ég alatt azt láthatták a nézők, hogy kiválóan kezd a Honvéd: az igencsak aktív Yusuke Shimizu vezérletével 4–0-ra lépett el. A Kaposvár azonban nem tört meg, remek csapatmunkával elkezdte faragni a hátrányát, és a negyedik negyedre úgy mentek a felek, hogy a hazaiaknak reális esélye mutatkozott akár a győzelemre is. Szivós Márton és Gyárfás Tamás pontossága azonban végül győzelmet ért a vendégeknek, akiknek világbajnok kapusa, Decker Attila 65%-os hatékonysággal védett.

Szécsi Zoltán: – Nálunk hiányoztak a kiemelkedő teljesítmények, melyek a Honvéd javára billentették a mérleget. Nem tudok pálcát törni a játékosok felett, hiszen a mérkőzésre való felkészülésünk nem volt a legmegfelelőbb, de úgy gondolom, mindegyik játékosom profibb annál, mint amit ezen a mérkőzésen mutatott.

Vad Lajos: Győzni jöttünk Kaposvárra, a csapatunk számára az egész szezont nézve az volt a minimumelvárás, hogy megszerezze a kilencedik helyet. Decker Attila remekül védett, Szívós Mártonnal együtt profi módon játszottak az egész mérkőzésen.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 9. helyért, 2. mérkőzés
Kaposvári VK–RacioNet-Honvéd 7–11 (0–3, 2–3, 4–1, 1–4)
Gólszerzők:
Berta 2, Dobos, Kovács O., Vindisch, Juhász-Szelei, Sántavy, ill. Szivós 4, Gyárfás 3, Shimizu 2, Fejős, Simon R.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Honvéd javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
kaposvár
honvéd