cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Fociválogatott: ha kint vannak a világbajnokaink, mindjárt megy!

2013. szeptember 11. 6:33

Feléledt a bukaresti sokkból a futballválogatott: 5-1-re nyert az észtek ellen. A mérkőzést a helyszínen tekintették meg barcelonai aranyérmeseink, akiknek kiállását élő egyenes adásban köszönte meg Egervári Sándor.

A mérkőzés előtt Benedek Tibor szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, hogy csapata átérzi a focisták nehéz helyzetét, és azzal is biztosítja támogatásáról Egervári Sándor együttesét, hogy a mérkőzésen teljes létszámban ott lesz a Puskás-stadionban. A focisták örömmel fogadták a pólósok támogatását, hiszen ilyen nehéz helyzetben minden biztató szó erőt ad a vb-selejtező előtt.

Azt gondolom, hogy a vb-győzelmünk és a korábbi sikereink hitelessé teszik a csapatot a közvélemény szemében, és egy ilyen nehéz pillanatban ki kellett állnunk a válogatott mellett – mondta az mlsz.hu-nak Benedek Tibor. – Minden csapatnak vannak sikerei és kudarcai, az utóbbiakért sem lehet elítélni a játékosokat, ugyanis erről szól a sport, az egyik csapat nyer, a másik pedig veszít. Az igazi sportemberek a kudarcból is erőt tudnak meríteni, és ennek is köszönhetően fel tudnak állni a padlóról. Ezerszer volt ez ránk, pólósokra is igaz, és mindig jól esett, ha a család, a barátok mellett másoktól is kaptunk egy kis támogatást. Tudjuk, hogy nem váltjuk meg a világot ezzel a gesztussal, de ha egy kicsit is tudunk segíteni, már megérte. Az utóbbi másfél évtizedben rengeteg kudarc érte a pólóválogatottat, én a mai napig felhasználom a negatív élményeket a győzelmeim eléréséhez, válogatott játékosként mindig ezekből merítettünk erőt, nélkülük talán a sikerek sem jöttek volna. Egy erős csapat mindig fel tud állni a padlóról, és meggyőződésem, hogy a futballválogatott játékosai erős csapatot alkotnak, s noha ilyen rövid idő alatt nem könnyű elrendezni magukban a történteket, arra számítok, hogy az észtek ellen plusz motiváció formájában érezteti hatását a bukaresti vereség, a játékosok dühből, dacból is megmutatják, sokkal többre képesek.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Nos, a labdarúgók ezúttal megmutatták – 5-1-re kiütötték az észteket, avagy igazán jó kabalának bizonyult férfiválogatottunk. A külföldön játszók kivételével valóban az egész csapat kint volt a Puskásban, nem véletlen, hogy a futballválogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor mind a televíziónak adott nyilatkozatában, mind később, a sajtótájékoztatón rögtön azzal kezdte értékelését, hogy köszönik azoknak a szurkolóknak, akik kitartottak a csapat mellett, és külön köszöni a vízilabda-válogatottnak a nagyszerű kiállást.

Hát, ha ezen múlik, Benedek Tibiék akár Hollandiába is elkísérik az Egervári-csapatot az októberi, sorsdöntő selejtezőre...
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
magyarország
észtország
labdarúgás
vb selejtező
Benedek Tibor