Egyéb

Az UVSE szerezte meg a 13. helyet

2017. május 13. 16:17

Az E.ON férfibajnokság helyosztóján egyszer vezetett Tatabányán a fővárosi együttes – ez azonban elég volt a 8–7-es győzelemhez.


Jobban kezdett a Tatabánya, amely különösen hátul volt stabil (Jászberényi Gábor jól védett, igaz a túloldalon Laboncz József is kitett magáért), s erre alapozva az első két negyedet 2–1-re megnyerve vezetett két góllal a nagyszünetben. Fordulás után talált magára elől az UVSE, amely hamar egyenlített – ugyanakkor a vezetést nem tudta átvenni. Egészen az utolsó negyed végéig, amikor is Szentesi Ádám centergólja alakította ki a 8–7-es UVSE-győzelmet. Németh Zsolt csapata lett így a 13., míg Zantleitner Tamás együttese a 14.

Zantleitner Tamás: - Amikor megnyerhettük volna a meccset, kihagytuk a lehetőségeket. Végül nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Négyszer találkoztunk az UVSE-vel és egyszer sem nyertünk. A védekezésünk most sem volt rossz, de támadásban jóval hatékonyabbnak kellett volna lennünk.

Németh Zsolt: - Az egész meccsen ellenfelünk vezetett, a végén azonban mi jobban koncentráltunk, és bravúrgólokat lőttünk. Köszönöm a fiúk munkáját, egészéves hozzáállását.

E.ON férfibajnokság, rájátszás
A 13. helyért, 2. mérkőzés
EBP-Tatabánya–UVSE 7–8 (2–1, 2–1, 2–4, 1–2)
Gólszerzők:
Garancsy, Kiss Gy., Máthé, Szabó B., Francsics, Salamon A., Kolarik, ill. Korényi 2, Szentesi 2, Dávid, Keresztúri, Márkus, Korbács
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UVSE javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
A 9. helyért, 2. mérkőzés

Kaposvári VK–RacioNet-Honvéd, 16:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Honvéd javára

A 15. helyért, 2. mérkőzés
KSI SE–Metalcom-Szentes, 19:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szentes javára
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
uvse
tatabánya