cover image
Egyéb

Edzőtábor után bajnoki arany

2017. május 12. 19:28

A klubtörténelem során kilencedszer lett bajnok a Szolnok, s ennek a kilenc sikernek a harmadát a Cseh Sándor vezette csapat gyűjtötte be.

Három év alatt harmadszor lett bajnok a Szolnoki Dózsa-Közgép együttese, amely a finálékban aratott kilenc győzelem mellett mindössze két vereséget szenvedett (mindkettőt tavaly), és kétszer is söpréssel győzött. Pedig a mostani döntő nem indult egyszerűen, pontosabban az azt megelőző időszak, amikor a Szolnok csak szenvedett az OSC-vel vívott elődöntőben.

„Az elődöntő során elkezdtük újraépíteni a játékunkat, aztán a fináléban is megvolt az egész évben sokat gyakorolt alaptaktikánk, de több új dolgot is csináltunk, ezért meg is kell dicsérnem a játékosokat, mert már az Eger elleni első mérkőzésen jól végrehajtották ezeket, emiatt pedig utána is hittek benne – mondta Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Azt mondtam a játékosoknak, tekintsenek úgy arra az egy hétre, mint egy edzőtáborra, ezzel az utolsó meccs élét is próbáltam tompítani.”

Az elgondolás működött, a Szolnok túljutott az OSC-n, a fináléban pedig kétséget sem hagyott afelől, hogy aranyérmes lesz. Sőt azt is megmutatta, hogy a Fradi elleni 13–6-ra megnyert bajnokin (11–1 után kiengedett a gárda) kezdődő hullámvölgyből végképp kimászott a fináléra. Ahol aztán 13–7-re, 9–6-ra és 8–3-ra győzött, Cseh Sándor pedig hangsúlyozta a győzelemben a játékosok és a stáb mellett nagy szerepe van Vincze Gergő szárazföldi edzőnek és Kulcsár Zsanett masszőrnek, az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a sok edzés és a sok meccs ellenére se nagyon voltak sérültek a csapatnál.

„Nagyon jó érzés az újabb bajnoki cím, amihez persze a biztos anyagi háttér is kell, illetve épült egy uszoda, amely az egyik legjobb hangulatú hazai uszoda Magyarországon – folytatta Cseh Sándor. – Fontos, hogy a hozzánk érkező játékosok nem ugrálnak, ha nem is töltik itt az egész pályafutásokat, két-három, de akár négy-hat évet is itt játszanak. Azt érzem, hogy folyamatosan bennem van a győzelem iránti vágy, és nemcsak a bajnoki, vagy a kupadöntőre gondolok, hanem egy sima alapszakaszmeccsen, sőt edzőmérkőzésen is nyerni akarok. Remélem, ez nagyon sokáig így marad még, akár ha esetleg nem Szolnokon, vagy nem a bajnoki címért, hanem kisebb célért dolgozom majd.”

Egyelőre viszont nagy célokért dolgozik a szakvezető, hiszen vár még a Szolnokra a Bajnokok Ligája hatos döntője május 25–27. között, ahol a csoportelsőségnek köszönhetőn a Dózsa rögtön az elődöntőben kezd.

„Nagy vágyunk, hogy bejussunk a döntőbe, de felesleges két hétig ezt hajtogatni, attól nem leszünk jobbak az elődöntőben” – tette hozzá Cseh Sándor.
fotó: Madar Dávid

fotó: Madar Dávid

 

Vízilabda hírek
szolnok dózsa orom cseh sanyi