Egyéb

Miskolc–BVSC: múló feszültség

2017. május 11. 20:45

Történelmi sikert ért el a nemzetközi kupaindulást érő ötödik hely megszerzésével a PannErgy-MVLC, de a BVSC elleni párharcot mellékzöngék is kísérték.

11–6-ra nyerte meg a Miskolc–BVSC párharc harmadik mérkőzését a hazai együttes, majd a találkozót követő sajtótájékoztatón a győztes gárda edzője, Sike József bejelentette, hogy nem kívánja folytani a munkáját. Mondván nem szeretne ebben a közegben dolgozni, ahol egy fegyelmi tárgyalást hetekkel későbbre, csak a bajnokság utánra írnak ki, illetve ahol a rivális csapat uszodájában a klubelnök fotójával díszített lövőfalat helyeznek el.

A fegyelmi tárgyalás Halek Márton esetét érinti, akit az április 19-i Vasas–Miskolc mérkőzésen állítottak ki brutalitásért, a miskolciak pedig fellebbeztek és személyes meghallgatást kértek az ügyben. Bízva abban, hogy ha törlik az ilyenkor automatikus eltiltást, akkor Halek játszhat a BVSC ellen. A fegyelmi tárgyalást azonban május 11-re tűzték ki, amikorra már véget is ért a zuglóiak elleni csata, s ezt nehezményezték a miskolciak.

Fontos azonban tudni, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának tagjai nem főállású alkalmazottak, ezért a testület nem tud azonnal személyes meghallgatást tartani, s erre csak mostanra talált időpontot. Az MVLC korábban már többször is adott be hasonló kérelmet, amelyet a Játékvezetői Bizottság véleményezése után rendre elutasította a Fegyelmi Bizottság, így Deák Péter fb-elnök ezúttal helyt adott a személyes meghallgatásra vonatkozó kérelemnek, hogy a Miskolc ismertethesse az álláspontját. A már említett május 11-i időpontra. Ezt követően a miskolciak megkeresték Deák Pétert, aki elmondta, hogy ha visszavonják a bizonyítási indítványt, akkor tud zárt tárgyalást tartani és az alapján dönteni. A Miskolc részéről erre csak annyit reflektáltak, hogy Halek Mártonnal meg kívánnak jelenni. Így viszont csak május 11-én lehetett megtartani a tárgyalást.

Ami a másik esetet illeti, a BVSC a legmagasabb szinten kért elnézést a lövőfalra tett Bachner Andrástól, aki elmondta, noha eleinte jogi lépéseket fontolgatott, elfogadja a BVSC bocsánat kérését, és nem szeretné folytatni ezt az ügyet – inkább örülnek a történelmi szereplésnek, no meg majd pihenne a szezon végeztével –, sokkal fontosabb, hogy a magyar vízilabda a BL final six és a vizes vb sikeres megrendezésével foglalkozzon. Egyúttal reméli, a történtek rámutatnak arra, hogy ez rossz irány, és nem lehet ilyet tenni.

A BVSC részéről Szűcs Levente elmondta, messzebbre nyúlnak vissza a Miskolccal kapcsolatos sérelmeik, a legfrissebb pedig az, hogy miután ők belementek a párharc első meccsének elhalasztásába a riválist sújtó betegséghullám miatt, másnap azt látták a közösségi médiában, hogy a miskolci pólósok arról posztolnak, hogy újra edzésben vannak, amit erőteljesen furcsállottak a kék-sárgáknál.

Továbbá a halasztott meccs előtti napon szeretett volna a BVSC edzést tartani Miskolcon, de erre nem kapott lehetőséget, amivel kapcsolatban Bachner András elmondta, csak bérlői az uszodának, nem tudnak mindig vízfelületet biztosítani, ő maga pedig még kedden is beteg volt a csapaton végigmenő vírusfertőzés miatt.

„Ami a lövőfalat illeti, ez egy parton lévő, tehát, használaton kívüli lövőfal, s az, hogy erre Bachner András képe kikerült, a sok-sok negatív élmény következményeként kialakult motivációs eszköz volt. A BVSC házán belül csak a BVSC játékosai érintkeztek vele. Sem gúnyolódás tárgyát nem képezte, sem pedig sértésnek nem szántuk, ez egy motivációs eszköz volt. Természetesen, hogyha ezzel bárkit megsértettünk, akkor elnézést kérünk” – mondta Szűcs Levente, a BVSC edzője a vlv.hu-nak.

A felmentését kérő Sike József sorsa egyelőre bizonytalan, Bachner András szeretné, ha a szakvezető maradna és a jövőben is ő irányítaná az MVLC-t.
Vízilabda hírek
bvsc miskolc bachner sike fb deak szűcs vihar balh