cover image
Egyéb

Miskolci sporttörténelem: 5. hely, Euro Kupa-szereplés! – lemondás

2017. május 10. 20:41

Sike József együttese a ki-ki meccsen 11–6-ra legyőzte a BVSC-t – a találkozót követően viszont Sike József edző lemondott posztjáról.

A finálé árnyékában, de igencsak fontos meccset vívtak Miskolcon, ahol a BVSC lépett fel az 5. helyet eldöntő ki-ki meccsen. Sike József együttese az amerikai Alex Bowen vezérletével haladt a győzelem felé: nagyszünetig 5–3-ra vezetett, majd az utolsó negyed előtt 7–5 állt a táblán. Szűcs Levente csapata persze igyekezett menteni a menthetőt, kapusa, Györke Zsolt jól védett, csak hát a túloldalon Csoma Kristóf is hozta magát. Miklós Levente aztán a menet elején 8–5-ös vezetéshez juttatva ezzel a házigazdát, Milos Milicics pedig növelte is az előnyt, kézben tartotta a csapat a találkozót. Végül 11–6-ra nyerte meg. A klub második ob I-es szezonjában rögvest Euro Kupa-indulást érő helyen végzett, azaz 5. lett!
 
„Mindent köszönök a klubvezetőségnek és a játékosoknak. Bajnoki címmel ér fel ez az ötödik hely, amely nemzetközi indulást is jelent egyben. El kell azonban mondanom, hogy az utóbbi hetekben olyan történéseket kellett tapasztalnom a magyar vízilabdázásban, amelyek következtében az egészségi állapotomat és a lelkemet sem tehetem tovább kockára” – mondta Sike József, aki egyúttal búcsúzott is az együttestől, amelyet a jövőben már nem ő irányít majd.
 
Szűcs Levente: „Gratulálok a miskolciaknak, jól játszottak és megérdemelten nyertek. Ugyanakkor büszkén mondom el, hogy a mezőny első tíz csapata közül mi vagyunk az egyetlen, amely nem foglalkoztat külföldi játékost. Tizenöt fős keretünkből kilenc saját nevelésű magyar pólós játszik az együttesben, és rendkívül büszke vagyok rájuk, hogy ilyen eredményre voltak képesek.”
 

E.ON férfibajnokság, rájátszás, az 5. helyért, 3. mérkőzés
PannErgy-Miskolc–Euroleasing-BVSC Zugló 11–6 (4–3, 1–0, 2–2, 4–1)
Gólszerzők:
Bowen 4, Miklós L. 2, Misics 2, Milicsics 2, Vadovics, ill. Pásztor 2, Létay 2, Kovács P., Csapó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Miskolc javára
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
miskolc
BVSC