cover image
Egyéb

Mosoly, arany, boldogság – kínlódás

2017. május 10. 20:18

Utólag kiderült, hogy jót tett a Szolnoknak az OSC elleni háromeccses elődöntő, míg az Eger számára a már döntő előtt véget ért a magyar bajnoki küzdelem.

Elégedett és vizes Cseh Sándor érkezett az Eger–Szolnok döntő harmadik meccsét követő sajtótájékoztatóra, amely a megszokottnál később kezdődött, hiszen amíg az egriek búslakodtak, addig a vendégek ünnepeltek, hiszen sorozatban harmadszor is megnyerték a magyar bajnokságot. 

„Ha nem probléma, nem is csak a harmadik meccset értékelném – kezdte Cseh Sándor. – Onnan kezdeném, hogy a bajnokság előtt azt mondták, négy egyforma csapat indul el, ezért már dicséret az Egernek és a Szolnoknak. Az egyik döntő faktor az OSC elleni elődöntő harmadik meccse volt, utána feldobott állapotban érkeztünk a döntőre. Az első mérkőzés nagyon fontos volt, a másodikon dőlt el a bajnokság, itt pedig az elején előnybe kerültünk, és ezt próbáltuk tartani, a harmadik találkozó hangulatán és színvonalában sem volt döntő.”

A szakvezető hozzátette, emlékszik arra a reménytelen játékra, amit az OSC-vel szembeni elődöntő harmadik meccsén nyújtottak, s abból tudtuk visszajönni és győzni. Cseh Sándor felelevenített, hogy a fővárosi riválissal a három rájátszásbeli találkozó után még egy BL-partit is játszottak, amely utolsó negyedét 5–1-re nyerte a Dózsa, és az edző akkor látta újra mosolyogni a játékosait. No meg a döntőben szinte végig, hiszen csapata dominált a fináléban.

Többek között éppen ebből, a szolnoki dominanciából fakadt Dabrowski Norbert (és az egriek) bánata, hiszen amíg az előző idényben 3–2-re nyert csak a Szolnok, most viszont 3–0-ra.

„Van két nagyon csalódott csapat, aki döntőbe sem jutott, nekünk ez sikerült, de ott véget is értek a magyar bajnokság küzdelmei számunkra – mondta Dabrowski Norbert. – Onnan kezdődött a kínlódás. Nem tudtunk méltó partnerei lenni a Szolnoknak. Persze azért kérdezzék meg a játékosokat, nem adtuk ingyen az aranyérmet, a Szolnok pedig attól is jó csapat, hogy mindenféle előnnyel tud gazdálkodni. Csak azért nem kívánok sok sikert a Szolnoknak a BL-hez, mert remélem, az elődöntőben találkozunk. Ha tudnám, hol veszett el a forma, akkor nem történne így. Viszont az én felelősségem, ha egyszerre több játékos jó formája tűnik el, viszont az is az enyém volt, amikor jól játszottunk.”


E.ON férfibajnokság 2016/2017, döntő, 3. mérkőzés
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 3–8 (1–3, 2–3, 0–1, 0–1)
Bitskey-uszoda, vezette: Székely Balázs, Berki András

EGER:
Mitrovics – Csucskovics, Csuk, Kovács G., Erdélyi, Vapenszki, Hárai 1. Csere: Angyal, Decker Á. 1, Hosnyánszky, Bedő, Biros B. 1, Kürti, Csiszár (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics 1, Vámos 1, Mezei, Prlainovics 4, Varga Dénes 1, Jansik D. Csere: Crousillat, Alekszics 1, Younger, Kis G., Fülöp, Hangay Z., Kardos (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Szolnok javára
 
E.ON OB I, FÉRFIAK 2016–2017
Bajnok: Szolnoki Dózsa-Közgép (Milan Alekszics, Ugo Crousillat, Fülöp Bence, Zsivko Gocics, Hangay Zoltán, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kis Gábor, Kotlár Péter, Kovács Milán, Melkuhn Bendegúz, Mezei Tamás, Monostori Döme, Nagy Viktor, Andrija Prlainovics, Szatmári Kristóf, Szeghalmi Zsombor, Aaron Younger, Varga Dénes, Vámos Márton. Edző: Cseh Sándor),
2. ZF-Eger, 3. A-Híd-OSC-Újbuda, 4. FTC-PQS, 5. PannErgy-MVLC, 6. MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 7. ContiTech-Szeged-Diapolo, 8. VasasPlaket, …11. DVSE, 12. PVSK-Mecsek Füszért
A 9–10., a 13–14. 15–16. helyért zajló párharcok (Honvéd–Kaposvár, UVSE–Tatabánya és Szentes–KSI) még tartanak
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
döntő
eger
szolnok