cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott keret a BL-döntő után!

2017. május 10. 13:01

Sokan kíváncsiak arra, kik kapnak majd szerepet a csapatban, ám miután a hazai és a nemzetközi porondon is tart még a küzdelem, Märcz Tamás szövetségi kapitány értelemszerűen vár a 18-as keret kijelölésével.

A világbajnokság, amellett, hogy természetesen a játékosokat, a sportágat magát lázba hozza, a szurkolók is egyre inkább várják az eseményt – no, és azt, kiknek a nevét skandálhatják, kiket láthatnak majd remélhetőleg varázsolni. Avagy sokan kérdezik: milyen összeállításban játszik a csapat?

Tekintettel arra, hogy női vonalon a nemzetközi és a hazai csatározások jó ideje befejeződtek, Bíró Attila szövetségi kapitány már kihirdette 18-as keretétMärcz Tamás, férfiválogatottunk mestere azonban nincs ennyire könnyű helyzetben. Nincs, hiszen nem ért véget a magyar bajnokság sem (ismeretes, a finálé harmadik meccsét ma 18 órától vívják Egerben), és hónap végén, május 25-27. között a Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében is érdekeltek a szolnokiak és az egriek.

„Éppen ezért a kerethirdetéssel várok még, senkit sem akarok esetleg megzavarni, fontos, hogy jól szerepeljenek csapataink – tette hozzá Märcz Tamás. – Miután vannak, akiknek hamarabb véget ért vagy ér a klubszezon, lépcsőzetes a felkészülés: a korábbi összetartásokon részt vett bő keret azon tagjai, akiknek már nincs meccsük, pihenőt kapnak , majd egyéni edzésterv alapján készülnek amit hamarosan megkapnak. A várhatóan 18-as világbajnoki keretet a Bajnokok Ligája döntője után jelölöm ki, amikor is a Szolnok és az Eger számításba vett, kis pihenőt kapó játékosainak kivételével a többiekkel megkezdjük a munkát. A következő héten lesz teljes a keret az edzéseken , amikor is a szlovákiai Somorján veszi kezdetét a hivatalos világbajnoki felkészülés.”

Szóval, a nevekre még várni kell, mindazonáltal a program fix: a somorjai napok után Budapesten, majd Madridban készül a társaság, a június 19-ei héten Görögországban a hazaiak mellett Spanyolország, Montenegró és Kanada ellen szerepel a hagyományos Samartzidis Kupán, majd egy újabb budapesti hét után a szerbekkel kétkapuzik Kecskeméten, s következhet a BENU Kupa – erről részletesebben a hétfői sajtótájékoztató után. Majd július 17-én Ausztrália ellen már vb-csoportmeccsen ugrik vízbe a társaság, két nap múlva pedig Olaszország, újabb két napra rá Franciaország lesz a rivális.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
vb