cover image
Egyéb

Egerben ünnepelhet a Szolnok – ezt kerülné el az Eger

2017. május 10. 9:31

Egerben kerül sor az E.ON férfibajnokság fináléjának harmadik mérkőzésére, ahol a házigazda tovább nyújtaná, a címvédő és két sikerrel álló Szolnok pedig lezárná a párharcot.

Noha még csak a férfidöntő harmadik meccsénél tartunk, máris bajnok lehet a finálé egyik résztvevője. A Szolnok ugyanis előbb idegenben győzött 13–7-re, majd otthon 9–6-ra, így amennyiben ma este harmadszor is nyer az Egerrel szemben, címvédést ünnepelhet. És pontosan ez az, amit az Eger meg akar akadályozni.

„Voltunk már ilyen helyzetben, tavaly is kettő nullára vezetett a Szolnok és egyenlítettünk, bízom benne, hogy most is így lesz – jegyezte meg Erdélyi Balázs, az Eger szélsője. – A Szolnok nagyon erős csapat, a döntő előtt is őket tartották esélyesebbnek, de ahogy megnéztük videón az első két meccset, azt láttuk, hogy nem feltétlenül a Szolnok nyert, hanem mi vertük meg magunkat. Egy ideig jól védekeztünk, amikor viszont elkezdtünk hibázni, a Szolnok abból tudott támadásokat építeni. Nem arról van szó, hogy fizikailag erősebbek, az a fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és egymásra”

Csakhogy a Szolnok lendületben van, hiába vezetett mindkét meccsen az Eger – előbb 5–4-re a harmadik negyed elején, majd 3–1-re az első felvonásban –, a címvédő robbantott és aztán magabiztos győzelmet aratott. Ezzel a két sikerrel pedig elérte azt, hogy a következő győzelme már aranyat ér. Amit megszerezhet a finálé harmadik, negyedik, vagy ötödik összecsapásán is, de egyértelmű, hogy már most lezárná a párharcot a Dózsa.

„A döntő előtt úgy voltam vele, hogy természetesen nyerni akarok, de csoda lenne, ha három nullára győznénk úgy, hogy kétszer is nyerünk Egerben, ehhez képest, most közel állunk ehhez, hatalmas teljesítmény lenne, ha sikerülne – mondta Kis Gábor, a Szolnok centere. – Nem mondom, hogy lehetetlen nyerni Egerben, de nagyon jó csapat az ellenfelünk, amely nemrégiben a BL-címvédő Dubrovnikot is legyőzte, mégis érzem magunkon, képesek vagyunk az újabb idegenbeli sikerre.”

Hogy aztán végül az Eger, vagy a Szolnok örülhet-e, az szerda este kiderül, mindenesetre hatalmas csatára számíthatunk, afelől nincs kétség.
 
E.ON férfibajnokság, döntő
1. mérkőzés

Eger–Szolnok 7–13

2. mérkőzés
Szolnok–Eger 9–6

A döntő további programja
3. mérkőzés, 2017. május 10., szerda:
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 – vezeti: Székely Balázs, Berki András
4. mérkőzés, 2017. május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok, 16:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő
5. mérkőzés, 2017. május 17., szerda: ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger, 18:00 (ha szükséges) – vezeti: később kijelölendő

Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport! A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
Vízilabda hírek
eger szolnok donto rajatszas erdelyi kis gabor