cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Íme, a női válogatott 18-as világbajnoki kerete!

2017. május 7. 10:15

Bíró Attila megnevezte azt a tizennyolc játékost, akik a szlovákiai Somorján május 15-én megkezdhetik a vb-felkészülést.

Tizennyolcan közelebb kerültek álmaikhoz, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon magukra öltség a magyar válogatott sapkát, és a győzelemért harcolhassanak. Bíró Attila ugyanis megnevezte azt a keretét, amelyből kikerül majd a margitszigeti vb-n résztvevő 13 játékos – nem meglepő, három kapus és tizenöt mezőnyjátékos kezdi majd meg május 15-én a felkészülést a szlovákiai Somorján.

„A keretbe került játékosok mindegyike eséllyel pályázik a világbajnoki keretbe kerüléshez, úgyhogy a felkészülés, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítmény dönt majd arról, kik kerülnek a csapatba” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A kihirdetett 18-as keretet végigböngészve feltűnő, hogy ezúttal nincs balkezes szélső benne – ezt így indokolta meg Bíró Attila: „A balkezes játékosok formájával nem voltam elégedett a szezonban. Az év közben a válogatottban lehetőséget kapó két fiatal, Horváth Brigitta és Leimeter Dóra sem fejlődött tavalyhoz képest annyit, mint mondjuk a bekerülő Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta. Pedig tőlük is ezt vártam volna. Nekik most majd az Universiade lesz az az esemény, amelyen bizonyítaniuk kell, hogy lehet rájuk számítani, és küzdeni tovább azért, hogy a következő szezonban stabil kerettagok legyenek.”

Ami a programot illeti: az említett somorjai felvezető hét után Budapesten készül a csapat, majd a harmadik és negyedik hétében Kínában készül, ahol június 6-11. között a világliga Szuperdöntőjében szerepel. Ezt követi három hét fővárosi edzőtábor, majd Miskolctapolcán játszik a Vodafone-kupán Ausztrália, Egyesült Államok és Új-Zéland ellen.

Bíró Attila egyúttal megnevezte az Universiade (augusztus 19-30., Tajvan) keretét is. Július 3-án Dunaújvárosban Mihók Attila hét játékossal kezdi meg a felkészülést – majd a válogatott vb-keretszűkítés után a kimaradó öt pólós csatlakozik ehhez a társasághoz. A harmadik etapban, a vb után pedig további három-négy játékos érkezik a csapathoz, hogy aztán 13-an utazzanak Tajvanra. Az Universiade-keret felkészülését egy félhivatalos torna is segíti – a franciák, a japánok és az új-zélandiak lépnek majd fel a Fabó Éva Sportuszodában.

A női válogatott világbajnoki 18-as kerete
Kapusok: Bolonyai
Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

A női válogatott Universiade kerete
Kapus: Kiss
Alexandra (Dunaújváros), (+ a vb-keret majd kimaradó kapusa)
Mezőnyjátékosok: Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Takács Vivien (UVSE), Ziegler Diána (Dunaújváros), (+ a vb-keret kimaradói, ill. a vb után néhány később megnevezett játékos)

VIZES VB 2017

A NŐI TORNA CSOPORTJAI

A-csoport:
Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C-csoport: Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország
D-csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

JÚLIUS 16., VASÁRNAP

  9:30: Olaszország–Kanada
10:50: Brazília–Kína
12:10: Új-Zéland–Spanyolország
13:30: Dél-Afrika–Egyesült Államok
17:30: Hollandia–Franciaország
18:50: Ausztrália–Kazahsztán
20:10: Japán–MAGYARORSZÁG
21:30: Oroszország–Görögország

JÚLIUS 18., KEDD

  9:30: Egyesült Államok–Spanyolország
10:50: Új-Zéland–Dél-Afrika
12:10: Japán–Hollandia
13:30: Görögország–Kazahsztán
17:30: Ausztrália–Oroszország
18:50: Kína–Kanada
20:10: Franciaország–MAGYARORSZÁG
21:30: Olaszország–Brazília

JÚLIUS 20., CSÜTÖRTÖK

  9:30: Japán–Franciaország
10:50: Ausztrália–Görögország
12:10: Oroszország–Kazahsztán
13:30: Olaszország–Kína
17:30: Brazília–Kanada
18:50: Új-Zéland–Egyesült Államok
20:10: Hollandia–MAGYARORSZÁG
21:30: Dél-Afrika–Spanyolország

További program
Július 22., szombat

A nyolc közé jutásért:

C2–D3
C3–D2
A2–B3
A3–B2

Július 24., hétfő

Negyeddöntő:

A1–C2/D3
B1– C3/D2
C1– A2/B3
D1–A3–B2

Július 26., szerda

Elődöntő:

A1–C2/D3 győztese–B1–C3/D2 győztese
C1– A2/B3 győztese–D1–A3–B2 győztese

Július 28., péntek

Döntő, a 3. helyért

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világbajnokság
vb
keret